zondag 15 mei 2016

KOUDE EN WINDERIGE PINKSTERKAMP VOOR SCOUTS DE VOERMAN


"HOUD UW DARMEN OPEN"

Op de dag van vertrek, afgelopen vrijdag, was het behaaglijk weer. Maar de voorspellingen dat dit tijdens het pinksterweekend zou omslaan zijn uitgekomen. Maar scouts zouden geen scouts zijn als ze niet het beste van het Pinksterkamp zouden maken.

Leidster Sabine van der Kolk stuurde foto's en schreef erbij: 


We vermaken ons goed hier! Met behulp van twee stamleden hadden we de boel vrijdag snel staan. De scouts en explorers hebben gisteravond het bouwen van keukens, hakplaatsen, HUDO's, wc's, HUDO staat voor Houd Uw Darmen Open, wastenten en poorten en het opbouwen van de tenten afgerond.


Ondanks de regen en de wind (tenten die de lucht ingaan, het heeft in jaren niet zo hard gewaaid!) hebben wij het hier enorm naar ons zin. Er is nog geen stookverbod opgelegd en alle geplande activiteiten gaan gewoon door.Wat is het Noordelijk PinksterKamp?
Het Noordelijk PinksterKamp (NPK) is het grootste jaarlijks terugkerende scoutingkamp van Europa. Het hoofddoel van het evenement is het leggen van nieuwe contacten en het onderhouden van bestaande contacten met andere scoutinggroepen. 

Daarnaast is het ook gewoon een spannend en avontuurlijk kamp waarbij je kampeervaardigheden kunt leren (verbeteren) en waarbij ook allerlei spellen en andere scoutingtechnieken aan bod komen.
13 t/m 17 mei 2016  

  http://www.noordelijkpinksterkamp.nl    

Er worden ook filmfragmenten opgestuurd, wellicht kan de blogger hier morgen een mooie compilatie van in een grotere video verwerken.
              


Geen opmerkingen: