zaterdag 14 mei 2016

GLAS ZET JE BIJ DE GLASBAK (niet er in)Tijdens mooi zonnig voorjaarsweer drinken mensen wel eens een glaasje buiten. Ook wel een flesje. De blogger heeft er geen bezwaar tegen. Maar beste dames en heren genieters, moet het glaswerk dat achtergelaten worden niet in de glasbak gekieperd worden?

Of moeten we dit beschouwen als een soort van glazen Sociaal Vuilnis-aflevering? Worden de glazen attributen wellicht langs de weg gezet om anderen een plezier te doen? Neemt u maar mee, ik kan het niet meer gebruiken?

Bovenste foto, is het ding links om uit te drinken of uit te schenken? Geen idee. In het rechter glaasje past mooi een likeurtje. Je ziet een dergelijk glaasje ook wel eens met water gevuld en dat er een rode roos op drijft.

Afbeelding links dan. Hufters, er kunnen kinderen rondlopen, hoezo scherpe stukken van een spiegel in een vuilniszak op straat leggen? Een lege likeurfles en koffiezet-ding liggen op de achtergrond.

Foto rechts. Een partij groene bierflesjes van een bekend merk kan best even door het ronde gat van de glascontainer worden gegooid. Maar daar hebben we geen zin in, dat mag een ander doen, we zetten de doos met flessen gewoon voor de container neer (ten tijde van fotograferen waren de containers niet vol).

Foto links beneden. Kun je daar bloemen inzetten? Of is het zo'n ding waar je wijn uit kunt schenken?

Foto beneden, nog een koffiezet-ding . Past niet door het gat van een glascontainer. Kon vast weg omdat er een Senseo-apparaat is aangeschaft.

1 opmerking:

An zei

inderdaad asociaal gedrag. Dan kun je het nog beter in je Kliko mikken dan op straat zetten. Spiegels vallen overigens niet onder 'glas' en horen dus niet thuis in de glasbak.