maandag 16 mei 2016

BUITENYOGA BEIJUM OP STRAAT....


Voor Buitenfitness Beijum moet echt een plekje gereserveerd worden in de wijk. Je kunt moeilijk her en der een hometrainer, roeitrainer of ander fitnessapparaat in de wijk neerzetten. Ja, het kan wel, maar buitenfitness wordt meestal gecombineerd met gezelligheid en ontmoeten.

Dat geldt niet voor hardlopers, die doen de schoenen aan en rennen waar ze heen willen. Wielrenners, idem dito, al moet die doelgroep de snelheid in de woonheerden aanpassen.

Bovenstaande foto is een paar dagen geleden op de grens van de Wibena- en Froukemaheerd gemaakt. Rechts achter de heg ligt de speelplaats van de Expeditie, op de achtergrond loopt de Zuidwending.

Wat goed! Iemand doet aan yoga. Gewoon zomaar op straat. Een echte handstand. Goed tegen geheugenverlies en orgaanverzakking....Is dit het begin van Buiten yoga op straat in Beijum?

Een handstand is de positie waarin een mens geheel ondersteboven, namelijk op zijn handen staat. De armen zijn hierbij gestrekt langs het hoofd, en de benen steken recht de lucht in. De handstand wordt onder andere toegepast in het turnen, bij vechtsporten en als yoga-houding.
De volgende werking wordt in de yoga-leer toegeschreven aan de handstand: het verbetert het geheugen en de concentratie, voedt gezichtshuid en haar, geeft verlichting aan orgaanverzakking en stimuleert de kruinchakra, ook wel de zevende chakra genoemd. Deze houding zou verder de bloedcirculatie verbeteren en de immuniteit stimuleren. Wiki/Handstand

Geen opmerkingen: