zondag 1 mei 2016

RANJA VERKOPEN IN DE ZON (en sieraden!)


Het mooie weer van vandaag doet de koopmansgeest opleven. Vast en zeker is al een ijsverkoper ergens in het land gesignaleerd. Terrasjes gaan open en klanten brengen klandizie in het laatje. Langs de Amkemaheerd in Beijum probeerden vier jonge heren ook een graantje mee te pikken van het mooie weer.

Lezer Jack stuurde vanmiddag de bovenste en linker foto en schreef erbij: Het is weer mooi weer en er wordt weer ranja verkocht door de kids aan de Amkemaheerd.

De blogger kon het niet laten om even die kant op te fietsen. Altijd wat te doen op de plek waar de jongens ranja aan het verkopen waren. Zie nog eens dit bericht van juli vorig jaar toen er een zwembadje langs de kant van de weg was gezet.

Zie nog eens de rechter afbeelding, wat zien we daar op de achtergrond? Op een dag als vandaag heb je geen droger nodig, je hangt je was gewoon buiten aan de lijn. Ook op zondag, waarom niet?

April is vergeten, mei belooft veel goeds. Zonnig en warme temperaturen.

Update 18:06; de blogger zag net nog een foto van Jack. Zie beneden. Heren ranja verkopen? Dan kunnen de dames niet achterblijven. Sieraden te koop aangeboden!
Update 19:35; terechte reactie, zie reacties, van lezeres Cecile. Doe je zondagmiddag-ogen even beter open Beijumblogger; er zitten toch echt ook twee dames bij...(bovenste afbeelding).

3 opmerkingen:

familie de jonge zei

Goed bezig kinders!

Cecile Oldenburger zei

Hoezo heren? ik zie toch echt ook twee meiden!

Ria zei

De IJscoman fietst gisterenmiddag al over de Korreweg!