maandag 2 mei 2016

NEE KINDEREN, SPELEN OK, MAAR GEEN BOOM MOLLEN...


Het voorjaar is weer terug in het land en de kinderen uit Beijum spelen vanaf gisteren weer vaker buiten. Naast ranja verkopen worden speelveldjes worden druk(ker) bezocht, zo ook het vorig jaar gerenoveerde en nieuw geopende speelveldje aan de Froukemaheerd.

Dat gaat meestal lekker. Geen problemen. Geen geruzie of iets dergelijks, gewoon samen spelen.

Maar dat boompje dat op het speelveldje staat, wat wordt die mishandeld!
Zie foto's boven en links en rechts. Er is gewoon een hele stuk bast afgesneden en afgepeuterd. Wat een verminkingen, wat een snijwonden!

Het zal kinderlijke onschuld zijn en waarschijnlijk niet ingegeven door slechtheid of vandalismedrang. Maar dit is niet de bedoeling kids uit de Froukemaheerd, blijf met je tengeltjes van de bomen af!

In de 2e Wereldoorlog werden boodschappen en liefdesverklaringen in bomen gekerfd, lezen we hier. En vroeger tijdens de jaren zestig en zeventig kerfde je je initialen wel eens in een boom. Kijk, ik besta.

Maar dit, zie foto's, gaat een paar bruggen te ver. Daar past een ouderwets pak slaag voor de billen bij. Of een week de smartphone in beslag nemen. Een week lang een uur eerder naar bed. In de Schooltuinen midden in de wijk leer je respectvol met de natuur om te gaan. Veertig uur taakstraf zou ook een optie kunnen zijn. Lummels. Ga op scouting.

Geen opmerkingen: