zondag 22 mei 2016

MATIGE OPKOMST OPEN DAG BOERDERIJUM


"We hadden meer mensen verwacht, dit is een beetje jammer, er kwamen over de hele dag ongeveer 45 bezoekers opdagen."

Wat is dat toch met Beijum? Gisteren kwam amper een kip naar de open dag van Centraal Wonen Beijum. Vandaag hield het helemaal niet over op de open dag van de Boerderijum.
Was Beijum nou een actieve wijk? Of laten de bewoners ervan wijkevenementen het liefst links liggen? Dit was toch echt een middagje geweest waarop tientallen mensen Ontmoetend Verbindend hadden kunnen zijn (Sociale Long, het gaat niet alleen om het najagen van eigen dromen, bestaande structuren en ontmoetingspunten kunnen ook versterkt worden...)?

De blogger bedoeld, voel je niet verplicht, maar ruim een decennium geleden hebben tussen de 7000 en 8000 mensen hun handtekening gezet voor de herbouw van de afgebrande boerderij (mondde uit in de Boerderijum). Waar blijven die 7000 mensen? De open dag was op verschillende sites aangekondigd, waaronder op Beijumnieuws.

Even voor vier uur vanmiddag liep de blogger de Boerderijum binnen. Het leek alsof er onweer in de lucht hing, zouden de mensen daarom al zijn vertrokken? Er liep een handjevol mensen rond, hoofdzakelijk van de organisatie, het natuurmuseum en van Kindercentrum Mallemolen. Zie foto boven.

Aan alles was gedacht, kwam je als ouder met kleine kinderen? In genoemde kindercentrum kon je gratis een luier verschonen. Het bezoekerscentrum was open, het terras hield het droog. Maar 45 bezoekers uit een wijk van pakweg 14000 inwoners namen de moeite om naar de Boerderijum te komen.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

We kwamen er vanochtend toevallig achter dat boerderijum open was toen we er langs fietsten. Uit niets bleek dat er een open dag was. Zelfs nog op het terrasje gezeten en naar onze spelende kinderen gekeken. De deuren van het horecagedeelte waren dicht. En dan ook nog vreemd vinden dat er zo weinig bezoekers komen.....jammer gemiste kans. Na een half uurtje zijn we maar weer weg gegaan.

Anoniem zei

Hoeveel van die 14000 mensen hebben daar nu echt wat te zoeken?
En als je geen woonruimte zoekt waarom zou je dan bij Centraal Wonen gaan kijken.
Niet iedereen is zo nieuwsgierig als onze blogger.

Anoniem zei

Mensen voelen zich onverschillig en machteloos bij alles wat er momenteel om hen heen gebeurt. Als je dan ook nog blut bent, wat heb je dan bij al die open dagen te zoeken ?

Daphne zei

Ik wist het niet eens