woensdag 11 mei 2016

BUSHALTE STOEPEMAHEERD IS WEER OPEN


 Moet de achteruitgang van een passerende bus ook niet langs de nieuwe stoep van een der (tegen over elkaar liggende) bushaltes aan de Stoepemaheerd  komen te liggen?
Dacht de Beijumblogger kritisch toen hij gistermiddag bovenstaande foto af klikte.

Zo kun je toch niet fatsoenlijk met een rolstoel of wandelwagen achter uitstappen?

De nieuwe busbaan tussen de bus-sluizen bij Winkelcentrum Beijum is gisteren na een maand durende renovatie weer voor (bus)verkeer open gegaan.

Ondergetekende ging halverwege gistermiddag even staan posten bij de gerenoveerde doorgang. Het liefst had hij een foto gemaakt van twee passerende bussen, maar dat zat er niet in.

Na het passeren van bovenstaande bus kwam Lijn4 keurig aan de 'kade' aangemeerd. Zie foto rechts. Heeft de bus naar (rechts) Beijum een betere route om 'aan te meren' in vergelijking met de bus (boven) die de wijk uit gaat rijden richting Grote Markt en verder?

Het zou kunnen. Het kan ook zijn, foto boven, dat de chauffeur in de achteruitkijkspiegel zag dat er geen rollende voertuigen uit hoefden te stappen. en de bus daarom even schuin neerzette. Moeten chauffeurs even aan de nieuwe situatie wennen? Kan zijn, wie zal het zeggen.

De weg waar bussen overheen gaan rijden is van rood naar geel (zie foto's) gegaan.
Foto links, omwonenden moeten in het vervolg hun vuilniszakken in de container voor de gymzaal  droppen. En niet meer hier.

1 opmerking:

Jan Fré Boven zei

Nu moeten ze ter hoogte van Shoetime als afronding van het project in ieder geval de kapot gereden tegels nog vervangen?? Daar is een asfalteermachine (en andere rijdend materieel) over gekomen en zijn er diverse tegels finaal aan gort.