vrijdag 20 mei 2016

SPONSOREN VOOR SAMENLOOP VOOR HOOP BEIJUM GEVRAAGD


Aan de inzet van de vrijwilligers en organisatoren zal het niet liggen. Ze trekken alles uit de kast om SamenLoop voor Hoop Groningen-Beijum tot een succes te maken. Maar er zijn sponsoren, want geld, nodig.

Bedrijven en middenstanders laten het tot nu toe een beetje afweten. Kijken ze de kat uit de boom?

Vanavond in het Trefpunt...Ladys night...voor het goede doel
Geld. Uit betrouwbare bron vernam de Beijumblogger dat SamenLoop voor Hoop Groningen-Beijum 500 euro aan de gemeente Groningen moet betalen. De kosten voor een vergunning....
Uit een ander potje krijgt de organisatie weer 500 euro subsidie. Van dezelfde gemeente Groningen.
Compleet van de pot gerukt. De gemeente Groningen geeft en ontvangt. Kosten baten. Kan een half duizend euro vergunningsgeld nou echt niet kwijtgescholden worden dames en heren boekhouders van de gemeente?

Op OOG staat vandaag onderstaande tekst + video.

Het Organiseren van de samenloop voor Hoop Groningen in Beijum komt moeizaam op gang. De organisatie heeft namelijk een tekort aan sponsoren. 
De Samenloop voor Hoop is een evenement om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Dit gebeurt door 24 uur lang samen te wandelen tegen kanker.
Ladie night voor SLVH
De organisatie heeft grote moeite om het evenement op poten te zetten. Ze kampen namelijk met een tekort aan sponsoren. Even dreigde het evenement zelfs geannuleerd te moeten worden. De organisatie heeft dit uiteindelijk kunnen voorkomen, maar de kosten moesten wel flink gedrukt worden. Dit is iets wat het evenement natuurlijk niet ten goede komt.
De organisatie denkt zelf dat het kleine aantal sponsoren komt door de mindere mate van saamhorigheid binnen de stad Groningen. In dorpen is volgens hen de saamhorigheid namelijk veel groter.
Volgens de organisatie zijn alle sponsoren welkom, omdat ze graag een groot evenement neer willen zetten. Sponsoren die zich willen aanmelden kunnen dit doen via de site van de Samenloop voor Hoop Groningen.

Alle beetjes helpen. Meedoen aan een blogles? Samen een blogbericht maken en online zetten op Beijumnieuws? Tot nu toe een paar deelnemers. Meedoen kan....Beijumnieuws@ziggo.nl

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Belachelijk dat ze voor een vergunning moeten betalen ,de samenloop is er om geld in te zamelen voor een goed doel.😡😡😡😡😡

Kees Huizenga zei

Samenloop voor Hoop moet een bankrekening openen voor crowdfunding (fondsenwerving). Is dit mogelijk? Maak dit bankrekeningnummer kenbaar op diverse media!

Kees Huizenga zei

Met dank aan mevrouw Sabine van der Kolk op Facebook Beijumnieuws:


zie in dit verband:

https://www.samenloopvoorhoop.nl/samenlopen-per-provincie/groningen/groningen/sponsoren/

Citaat:

• Dagelijks Bestuur
• groningen@samenloopvoorhoop.nl

• NL76 RABO 0307 8690 24
• t.n.v. SamenLoop voor Hoop Groningen


Stichting Trefpunt en de Stichting Buurtcentra in Beijum steunen Samenloop voor Hoop. Evenals Lijn6.com, Beijumnieuws en Leander Media. Zegt het voort!

Grietje Oosting zei

Gelukkig zijn er al ontzettend veel mensen, organisaties en bedrijven die hun hart tonen en de SamenLoop voor Hoop op weg helpen. Die helpen om een mooi bedrag op te halen voor het geweldige doel wat we hebben: de strijd tegen kanker. Dankzij hen gaat die SamenLoop er komen. Zo zijn achter de schermen zo'n 25 mensen belangeloos bezig de organisatie neer te zetten. Er zijn al 17 teams die de leukste acties organiseren ten bate van het goede doel. Er zijn kinderen die meedoen aan de gedichtenwedstrijd. Er zijn ambassadeurs die hun spullen en tijd ter beschikking stellen en gelukkig zijn er ook sponsoren die wel geld doneren, materialen beschikbaar stellen of items voor de geweldige veiling die wordt georganiseerd.
Er gebeurt dus heel veel om dit allemaal mogelijk te maken. Daar zou ik nou graag eens een artikel over lezen!

Johan Fehrmann zei

Dank voor je aanvullingen Grietje. Je hebt al een voorzetje gegeven, maar je bent van harte uitgenodigd om zelf het artikel te schrijven waarin al die positieve dingen staan opgesomd. Welkom! Stuur het in en het wordt gepubliceerd.