woensdag 18 mei 2016

ONDERTUSSEN BIJ DE WIERSHOECK.....De afgelopen dagen fietst de Beijumblogger frequent naar de Wiershoeck, daar waar kruidenvrouw(tje) La Saskia Nieboer haar praktijk houdt. Zal de paardenbloembier al klaar zijn? Tot nu toe: "Nee, het moet nog even gisten."

Geduld blijft een schone zaak. Maar een fietstochtje naar de Wiershoeck is nooit voor niks, er valt altijd wat te beleven.
Zie bovenstaande afbeelding. Wat een fluitenkruid. De maand mei is misschien wel de mooiste maand van het jaar in de nu toch echt weer groenste wijk van Groningen. Wat zijn we aan het doen dame? "Ik geef deze zijmuur een nieuwe groene laag."
De blogger moet niet doordraven over groen in de wijk.

Een damesclubje zat op het terras. Wat ben je aan het maken (vraag aan de dame rechts op de foto)? "Paardenbloem-pesto."

Tou eem Tammo, pesto van paardenbloemen?
Het moet toch niet gekker worden. Pesto uit eigen wijk. Binnenkort weer paardenbloembier uit eigen wijk.
De kruidenvrouw seinde de blogger nog in dat hij ook heel goedkoop en gezond thee uit eigen wijk kan drinken. "Overal staan brandnetels. Pluk ze en laat ze vijf minuten koken in heet water en je hebt een heerlijke bloedzuiverende thee."

De natuur geeft in de mooiste wijk van Groningen. Pesto. Bier. Thee.


1 opmerking:

Anoniem zei

Gisteren zag ik ook al een groepje van 2 bejaarden en 3 bijstandsgerechtigden gras eten. Wat zijn die mensen toch allemaal milieubewust.