donderdag 19 mei 2016

PAND OUDE VIDEOTHEEK HEEFT NIEUWE BEWONERS

 
"We gaan in eerste instantie vier dagen per week open, van maandag tot en met donderdag. Waar we nu zijn is de pimp-ruimte, hier worden ingebrachte dingen gereedgemaakt voor verkoop."

Het heeft even geduurd, maar eindelijk komt er leven in de brouwerij in het voormalige pand waar ooit de videotheek is heeft gezeten. Het is een groot pand aan de Claremaheerd, het strekt zich uit van vlak naast het Café Biljart tot aan de wijkring, de Emingaheerd.

Het gedeelte direct naast genoemde café is sinds een aantal dagen 'bewoond.'

Te pimpen of reeds gepimpte spullen
De blogger liep gistermiddag binnen en zag een dame en heer aan het werk. Dame, rechts op bovenstaande afbeelding: "Ik ben begeleider bij Lentis, er komen hier ook cliënten van Lentis te werken, waaronder uit het Munsterhoes."

De ruimte waar we elkaar ontmoetten stond vol spullen voor de te starten kringloopwinkel waar het Leger des Heils ook een rol in gaat spelen.

De onderste foto laat zien dat de verderop liggende ruimtes nog in gebruik moeten worden genomen. Naast de pimpruimte komt de kringloopwinkel en helemaal achteraan, op de hoek met genoemde wijkring, komt een naaiatelier. Die zat ruim een half jaar geleden nog in de Doefmat, zie bovenste afbeelding bij dit bericht.

Zal deze samenwerking van Wijkwerk, Lentis en het Leger des Heils voor meer levendigheid in dit gedeelte van Beijum Oost gaan zorgen. De tijd zal het leren.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Komt er nu ook helderheid over Innersdijk-verpleeghuis nieuwbouw? En over buurtcentrum, met Wij, en woon-apppartementen van Patrimonium? En bestemming per 1-8-2016 leegstaande schoolgebouw van Montessori-school?
Is het gemeentelijk idee om de ALDI supermarkt te sluiten en een dure SPAR buurtsuper hier te vestigen inmiddels van de baan?

Kees Huizenga zei

Misschien kan in dit gebouw ook een dependance komen van de Voedselbank. De Voedselbank Noorddijk.


Krijgen die Lentis-klanten ook loon uitgekeerd? Of een extra bedrag boven hun uitkering? Te betalen door Werkprojecten Groningen (WerkPro). WerkPro is evenals Lentis partner van Wijkwerken Beijum/Wij werken Beijum.

Anoniem zei

Vanaf wanneer kun je spulletjes brengen voor de nieuwe kringloop?