dinsdag 3 mei 2016

HEBBEN DE BUSSEN HIER STRAKS GENOEG RUIMTE?De werkzaamheden aan de bushalte (s) in de Stoepemaheerd gaan langzamerhand naar een afrondende fase. Zie foto boven. Hier moeten binnenkort twee bussen elkaar kunnen passeren.

Zal dat lukken? Zie onderste grote foto, zo was de situatie drie weken geleden. Wonderbaarlijk toch hoe daar twee bussen vanuit verschillende richtingen naast elkaar konden staan.

Vergelijk de afbeeldingen nog eens. Aan de kant waar de fietsenmaker zit is ook een abri gekomen, hier kunnen wachtenden binnenkort schuilen mochten de weersomstandigheden  dit vragen. Respect is niet aan vandalen en oudejaarsslopers besteed, maar het zou mooi zijn als deze edele heren deze voorziening intact zouden willen houden.
Foto's zijn gisteren gemaakt. Foto links, de klinkers aan weerskanten van de haltes worden opnieuw, en waarschijnlijk hoger, teruggelegd. Foto rechts, de aanplakzuil is richting de Lidl verplaatst.

Het is de blogger een raadsel waarom de zuil verplaatst is, het ding stond voorheen op het geharkte driehoekje verderop.

(De serie Oude Doos gaat volgende week verder)

3 opmerkingen:

Ard zei

Het is de blogger een raadsel waarom de reclamezuil verplaatst is.
Voor mij is het een raadsel wat er nu werkelijk veranderd (lees: verbeterd) is t.o.v de oude situatie.
Het is en blijft een nauwe doorgang, m.a.w niet berekend op een gelijktijdige doorgang van 2 gelede bussen.

Anoniem zei

Kan ik nog met de fiets naar de Lidl vanuit de Wijk? En op de fiets tussendoor naar de stad? Of moet ik voortaan met de bus?

Jan Fré Boven zei

De bussen hebben een draaicirkel van bijna 23 meter (info Mercedes Citaro www.mercedes-benz.be). Ik heb er een hard hoofd in. Dat geldt trouwens ook voor het "keerpunt" bij het kruispunt Ruischebrug in Lewenborg. De buslijnen zijn sinds 1 mei wat veranderd en nu moet daar een bus keren.