vrijdag 13 mei 2016

SCOUTS DE VOERMAN VANDAAG OP PINKSTERKAMP"Natuurlijk krijgen we mooi weer."

Scouts behoren tot het optimistische gedeelte van de mensheid. Begeleiders van scouts ook. Gisteravond werden op het terrein van het Trefpunt scoutingspullen van scoutinggroep de Voerman in een wagen geladen. Klaar om op deze vrijdagochtend te vertrekken en met z'n allen (ongeveer zestig mensen) op kamp te gaan.

De afgelopen dagen was het zinderend mooi weer. Naar verwachting gaat dit het weekend omslaan. Maar pessimisme, daar doen scouts niet aan, ze proberen overal het beste uit te halen en bij de pakken neer gaan zitten hoort niet in het padvindersboek thuis.

Welpenleidster Sabine van der Kolk gaat mee, ze zit tweede van rechts op de onderste afbeelding.
Vertel, wat gaat er allemaal gebeuren Sabine?
We gaan naar het Marnewaard, oefenterrein. De welpen (jongste groep) komt morgen en gaat maandag weer naar huis. De ouderen blijven nog een nacht langer. Op dit kamp is geen stromend water (wel watertappunten) en elektriciteit aanwezig. Echt back to basic dus. Voor de welpen staat vooral het thema centraal (piraten dit jaar) de scouts en explorers die worden op hun scoutingvaardigheden beoordeeld. Ze moeten van pionier-palen en touw een eigen keuken, wc en wasplaats maken. Als alles opgebouwd is worden er spellen gedaan, tochten gelopen, snoep en broodjes hamburger gegeten en natuurlijk aan het kampvuur gezeten. Als je het eenmaal te pakken hebt, kom je er niet meer vanaf. Dat NPK virus (Noordelijk Pinksterkamp; JF).

Een kamp zonder elektriciteit. Wellicht worden er nog foto's via de smartphone opgestuurd voor publicatie.

Geen opmerkingen: