woensdag 18 mei 2016

SOCIALE LONG EN WIJ BEIJUM ETEN GEZELLIG SAMEN


Foto staat op Twitter. De mensen (dames en kids) van Sociale Long en de mensen van WIJ-Beijum hebben vanavond samen gegeten. Gezellig. De banden verstevigen. Eten, en ook nog eens Taichi doen.
 Vanavond maaltijd Maar ook taichi Geen 9 tot 5 mentaliteit.
8 minuten gelede

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Kids? Hebben we daar geen Nederlands woord voor.
In 2013 was kids het meest irritante woord van het jaar.

Kees Huizenga zei

Debora den Haring van Wij Beijum (ex-MJD Beijum, ex-lid van het NLA-wijkteam Beijum) is vriend van Facebook SLB. Ook Evalien Verschuren en zeer waarschijnlijk ook Fatos Remkes.

Hoeveel medewerkers en vrijwilligers van Wij Beijum zijn vrienden van de SLB? Hoeveel van deze medewerkers wonen in Beijum?

Het is de bedoeling dat de Sociale Long Beijum de nieuwe wijkorganisatie van Beijum wordt (wellicht met een andere naam, hoewel ik de Sociale Long Beijum een uitstekende naam vind). Er wordt gewerkt aan een stichting in oprichting (uiteraard met statuten). Zie het Visiedocument van de Sociale Long Beijum van 7 april 2016. Alleen rechtspersonen, zoals stichtingen of verenigingen, kunnen subsidie van de gemeente Groningen krijgen.


Naar aanleiding van deze foto

Is dit het nieuwe “Ons kent ons”? Ons bedruipt ons? En waarom moeten die kinderen erbij? Is dit professioneel? Qua tijdsplanning kan ik het begrijpen, maar niet in beleidsmatige zin.

Kan de SLB het publieke domein scheiden van het private domein? Gekker moet het niet worden, toch?

Waarom is Theo Smit van o.a. de werkgroep Groene Long, de Klankbordgroep Innersdijk en de werkgroep Groen & Grijs van de BOB zo actief binnen de SLB? Om Buitenfitness Beijum binnen de Groene Long te verhinderen? Ik hoop dat er vanuit de kerngroep van de SLB voldoende weerstand komt tegen Theo Smit.

Kees Huizenga zei

Stadsdeelcoördinator Ruud van Erp heeft bovenstaande foto eveneens op zijn twitteraccount gezet. Hij was dus ook van de partij.

Uiteraard is dit erg gezellig en intiem. Heel vertrouwelijk. Voor een buitenstaander kan het behoorlijk klef en verkokerd overkomen. De SDC Oost (voorheen: de SDC Noorddijk) en WIJ Beijum onderhouden kenbaar erg warme banden met de "a-politieke beweging" Sociale Long Beijum.

Ik waarschuw de SLB voor politiek-ambtelijke inkapseling. Ik verwijs naar de "symbolische" overhandiging van het eerste SLB-Kerstpakket aan oud-BOB-bestuurslid Tiemen Wagenaar op 4 december 2015. Door de burgemeester van Groningen in zeer goede samenwerking met de SDC Oost, de SLB en de BOB. Van deze overhandiging heeft het kernteam van de SLB nu grote spijt. Dat siert hen.

Pas op voor onjuiste beeldvorming!
Blijf onafhankelijk!
Stel de wijk centraal en niet jullie privéleven!
Scheid de persoon van de zaak!