maandag 23 mei 2016

MJAMERA, MUZIKAAL TRIO UIT BEIJUM...(Treedt op in Kloosterkerk Thesinge)

concert
mja mera
Op een dag...”
Muziek van verdriet, weemoed, liefde, vriendschap, hoop en vreugde
Jiddische en sephardische liederen en instrumentale muziek
zondag 29 mei, 15.30 uur
Kloosterkerk Thesinge
Entree € 10, - inclusief koffie/thee/fris en versnapering
In de voorverkoop € 8, - via www.mjamera.nl

Op bovenstaande foto staan drie vrolijke muzikanten uit Beijum. Links staat Karin Heesen, in het midden zien we Renate Klumper en rechts staat Peter Rippen. Ze kijken dan wel vrolijk, maar de muziek die het trio voortbrengt bestrijkt het hele spectrum van menselijke emoties, van verdriet tot liefde, van weemoed tot vreugde.
Beijum herbergt mooie en nog relatief onbekende geheimen, zoals Mjamera....
Foto's en onderstaande tekst zijn ingezonden door Renate Klumper. Zondag naar de Kloosterkerk te Thesinge?

CONCERT MJAMERA
Het trio MjaMera geeft een concert in de Kloosterkerk van Thesinge. ‘Muziek van verdriet, weemoed, liefde, vriendschap, hoop en vreugde’ Keer op keer blijkt dat het trio MjaMera zijn publiek weet te boeien met deze wisselende muzikale gemoedstoestanden. 

Het repertoire bestaat uit luisterliederen in het Jiddisch en het Ladino (de taal van de Sefardische Joden afkomstig uit Spanje en Portugal), afgewisseld met soms weemoedige, soms feestelijke klezmer-muziek en met vrolijke volksliederen en instrumentale muziek uit Oost-Europa of daarop geïnspireerde zelfgeschreven nummers. Het trio bestaat uit Renate Klumper (zang) Peter Rippen (accordeon, piano) Karin Heesen (viool)
Kaarten zijn ter plekke te koop voor 10 euro of via de website in de voorverkoop 8 euro. Inclusief consumptie in de pauze. Kinderen gratis.

Website: www.mjamera.nl

Geen opmerkingen: