maandag 10 november 2014

BEIJUM GAAT RELAXED MET PARKEERGELEGENHEID OM


Er is geen gedonder van betekenis over parkeerproblematiek in Beijum bekend. Om de zoveel tijd worden er in een heerd een paar parkeerplaatsen bij gebouwd of opnieuw aangelegd. De parkeerdruk is volgens de  blogger 'relaxed' te noemen en de gemeente Groningen zal het wel uit het hoofd houden om tot een voorstel tot betaald parkeren in de groenste wijk van de stad te komen.
Wat wel heel af en toe gebeurt, is dat overijverige agenten of BOA's bonnen uit gaan delen omdat een auto buiten een parkeerplaats staat. Het mag eigenlijk geen naam hebben (mochten lezers andere ervaringen hebben, laat dat dan weten).

Bovenstaande foto is op een avond in de Froukemaheerd gemaakt. Regelmatig staat er een kindertractor op een parkeerplaats geposteerd. Pardon, volwassen automobilisten in de wijk, maar Beijum is nog steeds een kinderrijke wijk. En ook nog een beetje boerenland. Waarom dan wel een auto op een parkeerplek, en geen tractor?

Zie ook de afbeeldingen links en rechts. Leuk dat de Doornbosheerd het bijna afgelopen jaar is opgeknapt en nieuwe parkeerplaatsen heeft gekregen. Maar ja, hadden die (de parkeerplaatsen) nou zou dicht tegen tegen het hekwerk van bewoners aan gemoeten? Zie foto rechts, als er naast de auto die is te zien nog een voertuig gaat staan, dan kan een fietser of wandelaar die het hek door wil de kont toch niet keren?

Maar wat een vriendelijk en ontspannen briefje hangt er tegen het deurtje, zie afbeelding links: Kunt u bij het parkeren voor ons hek a.u.b. wat afstand bewaren? Dit i.v.m. in en uitrijden van de fietsen. Bij voorbaat dank.

Leven en laten leven. Jaren geleden had je de slogan 'Roken? Daar komen we samen wel uit.'
In het rustieke dorp Beijum hebben we daar een variatie op: 'Parkeren? Daar komen we samen wel uit.'

3 opmerkingen:

Anoniem zei

in de avonduren moet je geluk hebben dat je je auto kan parkeren in rensumaheerd er zijn te weinig parkeerplaatsen vooral rond de pleintje

Anoniem zei

De "Kiss & Ride" stopplaatsen bij de Wibenaheerd, over de Zuidwending, bij de voormalige Montessorischool worden 24/7 misbruikt door langparkeerders. Zonder daar een Parkeerboete voor te krijgen.
Het P-verbod zal met veiligheid of met stedenbouw (blauw-groene zichtlijnen) te maken hebben; het niet-handhaven van het parkeerverbod zal eerder met labbekakkerigheid van de gemeente van doen hebben.

Anoniem zei

Ook aan de Hiddemaheerd is het een puinhoop wat parkeren aangaat.
Taxi's.bedrijfsauto's staan kriskras op
het pleintje geparkeerd wat zeer lastig is voor de hulpdiensten!
Het heeft geen zin om de politie hiervan in kennis te stellen,wat ik j.l.heb gedaan,helaas word hier niets mee gedaan.