vrijdag 28 november 2014

DE GROENAANLEG BIJ KRUISPUNT BEIJUM ZUID


 Het kruispunt Beijum Zuid was gisteren en vandaag moeilijk te bereiken omdat nieuwe bomen langs de rotonde en de op- en afritten van het knooppunt werden geplaatst. Zie ook het eerste blogbericht van gisteren en vanochtend.
Deze drie foto's zijn vanmiddag tegen kwart voor twee vanaf het Heerdenpad gemaakt. Op bovenste foto is een gedeelte van het Alfacollege bij Kardinge te zien. Zoals vanochtend werd gemeld is de oprit naar het kruispunt vanuit zuid afgesloten in verband met de groenaanleg. Iedereen moest via Beijum Noord de wijk inrijden of bij Noord keren om vanaf de noordelijke richting het kruispunt wél over te kunnen steken (de afsluiting duurt nog ruim een half uur tot 15 uur vanmiddag).

Op de linker afbeelding zien we een bus over de busbaan richting Kardinge rijden. Klik de foto groter, daar vlakbij, waar verkeer vanuit het zuiden normaal gesproken binnenkomt, zijn oranje mannetjes druk in de weer om bomen te poten.
Dat is ook op de rechter afbeelding te zien, vanuit een perspectief dat honderd meter richting De Hunze opschuift vanaf bovenstaande foto gerekend.

Beijumers zijn over het algemeen zeer tevreden met hun nieuwe kruispunt. Wat kun je er in vergelijking met twee jaar geleden lekker doorrijden.

Laat het voorjaar over een maand of vier maar losbarsten.
De groenste wijk van de stad Groningen krijgt misschien wel de groenste entree van alle wijken in de stad.