dinsdag 18 november 2014

HOFJES VOOR SENIOREN IN BEIJUM

Eigentijdse hofjes op komst in Beijum en Vinkhuizen - Stichting Knarrenhofjes heeft twee locaties in de stad in beeld voor hofjes waar senioren samenleven op basis van privacy en noaberschap.
“Ouderen van tegenwoordig lopen in spijkerbroek en leren jas, zijn van na de Beatles en de Stones, en hebben veel power. Voor mij is dit een leuke doelgroep, met veel woon- en leefervaring. Ik vind het ook leuker om met echte mensen met een concrete behoefte te praten dan met beleidsmakers en bestuurders”, zegt mede-initatiefnemer Peter Prak van de stichting.
Bron: Gezinsbode.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Is locatie buurthuis de Kleihorn in beeld voor nieuwbouw ouderen-hofje?
Reken maar even mee volgens methode Bartjens:
-bouw van appartementen op Innersdijk locatie verdwijnt meer en meer uit zicht -zie ook opmerkingen van bestuurder M. Hommes van Zorggroep Groningen in DvhN-,
-de populariteit van ouderenflats Munsterhoes en Amkemaflat zo hard terugloopt dat er steeds meer jongeren in deze woningen komen, er kennelijk wel behoefte is aan grondgebonden gegroepeerd samenwonen van ouderen in de wijk,
-dat basisschool de Zwerm slechts tijdelijk overleeft door extra kinderen van falende fusieschool de Expeditie (voormalige Montessorischool + Doefmat), en het kindertal in Beijum al verder terugloopt, Beijum een verouderende nieuwbouwwijk is geworden,
-en functie en betekenis van buurthuis de Kleihorn na zwarte pieten affaire louter een negatieve is, en bewijst dat welzijnswerk in Beijum weggegooid geld is dat integratie-doel afgelopen tien jaar in wijkvernieuwingsprogramma niet heeft gerealiseerd.
Oplossing voor alles is het scenario van Knarrenhofje in de Fultsemaheerd. Menging van kopen en huren, zwart en wit, man en vrouwluu, arm en rijk, oud en jong?

Unknown zei

hi hi ik woon dan al in Knarrenhof, maar het komt toch aan de Onnemaheerd?

Anoniem zei


Buiten het centraal wonen in de Bentismaheerd, opende er ook rond dezelfde tijd een centraal wonen voor ouderen in de...heerd. ben de naam kwijt.
Bestaat dit nog?
Was geloof ik voor ongeveer 15 ouderen?

ps: blijven jullie maar lekker in jullie eigen Knarrenhofje wonen, Hilda en H. ;-).

Anoniem zei


NOG EVEN EEN VRAAG.

waarom lopen de amkemaheerd en die andere leeg van ouderen?
zijn er niet genoeg van of willen alle ouderen gewoon begane grond gelijkvloers wonen?