maandag 24 november 2014

VOORBEREIDINGEN GROENAANLEG BEIJUM ZUID (Ring Oost)

 De aankondiging vanochtend door Ring Oost gedaan maakte nieuwsgierig. Groenaanleg? Zie nog eens het bericht van 10.20 uur. In verband met groenaanleg wordt groen gras dat langs de Oostelijke Ring ligt bedolven door wit zand? Ja, maar met een bedoeling.
Zie bovenstaande foto. Ook Heerdenpadwachter-poes Liesje snapt er niks meer van. Voor nieuwe lezers die niet weten wat deze poes er nou mee te maken heeft, lees nog eens dit bericht of vul de zoekterm Liesje linksboven in.

Op de linker foto is te zien dat een hoeveel wit zand op de scheiding Beijum-Zuid met de Oostelijke Ring is gegooid. Hetzelfde is aan de andere kant van de Emingaheerd, ter hoogte van de Fossemaheerd, te zien. Zie foto rechts.

De blogger pakte per fiets de camera en begon het allemaal te filmen. De video begint vanaf de kant van buur-wijk De Hunze. Er is te zien dat er happen groen uit de berm zijn verdwenen, worden daar misschien bomen geplaatst?
Bijna aan het einde van de video zien we een machine een soort van grint bij het witte zand deponeren. De berijder van de machine die niet op beeld wilde: "Het is de bedoeling dat dit door het witte zand wordt gemengd zodat er een vruchtbare ondergrond wordt gecreëerd waarin nieuw groen kan worden gepoot."
Ieder z'n vak, de blogger snapt er niks van. Maar duidelijk is wel dat de Groenste Wijk van de stad Groningen een nog groenere entree gaat krijgen.
Bekijk desgewenst het filmpje met het nummer 'tie a yellow ribbon.'....


Geen opmerkingen: