donderdag 27 november 2014

HONDEN IN BEIJUM (45)

Het zag er eergistermiddag apart uit op Winkelplein West te Beijum. Een echtpaar, allebei in een groen reflecterend hesje getooid, en een hondje in een mand op de fiets met een soort van wasknijperdak boven z'n kop.
De dame wilde niet op de foto, maar ze deed wel het woord. "Pimmetje heeft wat te drinken in z'n mand en er ligt ook een lekkere warme kruik in." De blogger zat er met z'n verstand naar te kijken, en hij vroeg na het maken van bovenstaande foto of het wasknijperdak even van het onderkomen van Pimmetje af mocht. Geen probleem. Zie foto's links en rechts.

Pimmetje heeft een hondenleven. Maar ook weer niet. Wie neemt z'n hond mee in een mandje op de fiets en stopt er een warme kruik bij in? De liefde voor een hond kan ver gaan. Zal Pimmetje thuis een elektrische deken hebben? Wie zal het zeggen..
Eén vraag zat de blogger nog hoog, en die stelde hij voordat hij z'n weg vervolgde. Waarom hebben jullie van die groene hesjes aan? Zijn jullie soms van de dierenbescherming?
De vrouw keek de blogger doordringend aan: "Waarom draagt u eigenlijk niet zo'n jasje? Dat is wel zo veilig in het donker hoor."

Daar sta je met de bek vol tanden. Waarom inderdaad niet ook zo'n jasje aanschaffen? Het leven is kwetsbaar, en je moet je toch zo veilig mogelijk voortbewegen?

Koud en rillerig en enigszins jaloers op Pimmetje fietste de blogger verder. Werd hij maar even gedragen in een lekker beschermend mandje. Wat kun je op sommige momenten verlangen naar een lekkere warme kruik en een dak boven je hoofd.

1 opmerking:

Anoniem zei


hahaha, grote klasse en hartstikke leuk.
menig kind vanover de hele wereld kan hier met oprecht jaloerse blik naar kijken.
en die jassen?
goed idee!