woensdag 19 november 2014

FOTO'S VERDWENEN DOOR DIEFSTAL SMARTPHONE

De dief die afgelopen zondag de smartphone van ondergetekende heeft gestolen, heeft ervoor gezorgd dat alle foto's uit het webalbum zijn gedelete, waardoor ze ook niet meer op Beijumnieuws zijn te bekijken.
Het is sterk de vraag of de foto's terug te halen zijn. Mocht een Beijumer een dezer dagen een smartphone Samsung Galaxy s5 te koop zijn aangeboden, meldt dat dan aub even.
De dief bederft wellicht een stuk geschiedenis van Beijumnieuws voor veel lezers. Sommige aangeleverde foto's, o.a. van Luit Staghouwer, zijn nog wel te bekijken, voor de rest zijn er lege plekken zichtbaar. Er komt een politie-onderzoek en de videobeelden zijn bij de Lidl, daar waar de telefoon is gestolen, opvraagbaar.
Update 16.50 uur; de schade lijkt gelukkig beperkt. Tot en met half september, vorige maand, staan alle foto's nog op de site. (Bij nader inzien niet alle, maar wel veel). Sinds de blogger met het nieuwe (gejatte) toestel foto's heeft gemaakt, zijn juist dié foto's van de site verdwenen. Dank voor de mails, het is erg vervelend, maar er is ook opluchting, een simpele zakkenroller heeft niet kunnen bewerkstelligen dat zeven (!) jaar Beijumnieuws-historie in beeld van de kaart (het web) zijn geveegd.
De blogger zal de tip die sommige lezers gaven om frequenter een back-up te maken ter harte nemen!

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Als je de bestandsnaam intoets op images.google.nl zul je wel een cached copy terug kunnen vinden (resolutie zal wel minder zijn). Ik heb net een paar geprobeerd en dat lukte wel.

Maar het lijkt mij dat je een kopie/backup hebt van de originele foto's op je harde schijf of in de email. Of gooi je alles meteen weg zodra er een blogpost is gemaakt?

Toch maar even vragen: je hebt je wachtwoorden inmiddels wel veranderd neem ik aan? En niet alleen van blogspot maar van ALLES!?

Johan Fehrmann zei

Dank voor de reactie @Anoniem.
Waarschijnlijk heeft de dief het Picassa-album leeg gestript, zodat de afbeeldingen ook automatisch van de site zijn verdwenen.
In het album Google+ zitten echter ruim 13.000 foto's die corresponderen met Beijumnieuws-berichten. Als er een manier is om die terug te zetten, dan hoor/lees ik het graag. Een voor een terugzetten is zo tijdrovend...

Woei zei

Ik gebruik Picassa alleen offline, online gebruik heb ik te weinig ervaring mee. Ik weet niet hoe Google het e.e.a. dan synchroniseert/hoe die processen werken.

Maar ik neem aan dat dit allemaal gebeurd is via de smartphone omdat je daar ingelogged stond op diverse services?

Als ik een foto maak met mijn smartphone laat ik het automatisch synchroniseren met dropbox.com als backup maar wil je op mijn smartphone uiteindelijk bij die foto's komen moet je een pincode intikken. Dus bij verlies/diefstal zal men er niet zo snel misbruik van kunnen maken.

Ik heb dan een Nexus 5 van Google als smartphone en daar kan ik bij verlies/diefstal de opdracht vanuit de pc geven om het toestel te whipen zodat men niet meer bij privé gegevens kan. Dat gebeurd zodra er een internetverbinding gemaakt wordt. Bovendien kan ik de locatie uitlezen :) Heeft Samsung niet zo'n service?

TIP: je gebruikt ook services van Google neem ik aan. Als je bijvoorbeeld een Gmail account hebt kun je onderaan in je account heel mooi zien welke IP adressen zijn gebruikt om in te loggen op je account. Met een beetje mazzel is dit gedaan van een thuisWIFI en heb je zo de misbaksel te pakken die denkt meer recht te hebben op jouw telefoon dan zelf eerlijk 1 te kopen.

Johan Fehrmann zei

Dank. Ik begin nu weer te twijfelen of het echt wel door de smartphone komt. In de maand september zijn bijvoorbeeld enkele foto's verwijderd, anderen weer niet. Heel vreemd.

Hunze zei

En zo blijkt maar weer, maak een back-up, en vooral als je een website blogsite of hoe je het ook noemen wilt, hebt, maak een back up! :)

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

in een eerdere melding heb ik je de website Johan http://findmymobile.samsung.com/login.do

gegeven echter is dit de goede link die andere is van mijn eigen accound . Graag deze link verwijderen voor dat er mensen zijn die mijn telefoon locken

Johan Fehrmann zei

De een na laatste reactie bedoelde je?
Dank, ik zal kijken wat ik kan