dinsdag 25 november 2014

UIT DE OUDE DOOS (225)

Weer eens een foto over de bouw van Winkelcentrum Beijum, ongeveer twaalf jaar geleden. Het is voor de blogger een zoekplaatje, en wellicht kunnen lezers even meedenken.
Wat is dat toch voor open ruimte naast de voormalige bloemenwinkel van Aroen waar twee werklieden staan te overleggen? Het lijkt wel een natuurgebied op de achtergrond, waar stonden die bomen destijds in Godsnaam?  Staan die er nou nog? Zo ja, waar dan? Wat zit er tegenwoordig in dat holle gat?
En wat is dat voor pilaar waar de man rechts bij aan het werk is? Wat begint (begon) daar voor pand?
Aroen zat tot een jaar geleden op de hoek van Winkelplein West, de bloemenzaak is weg en de Lidl heeft het stuk winkel, zoals Beijumers weten, er bij aangetrokken. Dat kan deze locatie, foto, niet zijn. Links is nog net te zien dat er een zijmuur van weer een pand deze kant op loopt. Waar was dit dan wel?
Beijumnieuws@ziggo.nl

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit is een foto van nog errder toen zat de bloemenwinkel aan de ene kant van "het gat" en aam de linkerkant zat volgens mij de DA.
Je kijkt op het bruggetje over het water vanaf de pizzeria naar de Sibrandaheerd.

Hunze zei

Klopt helemaal, dit is van voor de algehele renovatie, links zat Jacob Kamst, en als je onder het tunneltje doorging kwam je bij het bruggetje van Cafetaria/Fietsenmaker, La Scala, Hof van Beijum.