donderdag 20 november 2014

SHOETIME BERT IS MEER DAN ALLEEN MAAR SCHOENMAKER


 De enige en echte schoenmaker van Beijum kan meer dan alleen maar schoenen lappen en sleutels laten bijmaken. Een afgebroken stuk sleutel uit het slot van een fiets verwijderen bijvoorbeeld.
Junior (zoon) kwam vorige week met de kop van een fietssleutel aanzetten: "Ik krijg m'n slot niet meer open." Tja, dat was duidelijk. En nu? "Dat weet ik toch niet?" De lezer die opgroeiende pubers heeft herkent het misschien wel, zoon of dochter heeft een probleem, en dat komt automatisch op het bordje van jou als ouder terecht (leuk, kinderen, je krijgt er zoveel van terug...).
Het stuk afgebroken sleutel was met geen mogelijkheid uit de cilinder van het kwaliteitsslot te peuteren. De fiets was op slot en je kon er niks mee aanvangen. Om gallisch van te worden.
Medewerkers van de plaatselijke fietsenzaak (Postma) tipten: "Je moet er even mee naar Bert Hoekstra van Shoetime gaan, die weet er wel raad mee."

Redelijk sceptisch tilde de blogger de fiets van de fietsenzaak naar het vijftig meter verderop liggende Shoetime. Wat moet je nou met een onwillige fiets(slot) bij een schoenmaker?  Moet die niet bij z'n leest blijven? "Til hem maar even naar binnen, het is me buiten een beetje te koud", aldus de in Bellingwolde woonachtige schoenlapper.
Bekijk de foto's, de fiets werd vakkundig platgelegd, er werd smeerolie in het slot gespoten en het gepielepeuter met scherpe mesjes begon.

Nou ja zeg, binnen twee minuten wrikte de schoenmaker het onbereikbare stukje sleutel naar boven. "Ik doe dit wel vaker. Zeg maar tegen mensen dat als ze een soortgelijk probleem hebben, ze even langs moeten komen."

Het afgebroken stukje sleutel werd in een soort van bankschroef gezet en een minuut later rolde er een kant en klare en gloednieuwe sleutel uit. Klik zei het slot. Open.

Direct maar een reservesleutel erbij laten maken. De fietsenkraker van Beijum (Bert) is goud waard.6 opmerkingen:

anirnith zei

Hij is ook erg goed in ritsen zetten in jassen waar je ze met de hand onmogelijk in krijgt!
Ik had een leren jas voor de winter gekregen die had alleen geen rits maar knopen... de ene kant van de rits heb ik met de hand er in gekregen maar dat ging met de andere kant echt niet lukken...
Bert had in 2 minuten de rits er perfect in! Laat de winter maar beginnen!

Anoniem zei


Niet met fietssloten maar ik heb alleen maar positieve ervaringen met onze schoenlapper.

Anoniem zei

Dit is mij herkenbaar. Sleutel van de topkoffer van mijn motorfiets was afgebroken. Vakkundig door Bert eruit gehaald. Ook gelijk een reservesleutel laten maken.
Bert bedankt!

Anoniem zei

En wat dachten jullie van het opnieuw inzetten van ritsen in dameslaarzen, of het verwijden van de laarsschacht ivm dikkere kuiten dan de laars aankan? Dat kan Bert zonder dat je laars "vermaakt"lijkt!
Echt vakmanschap!!

Anoniem zei

Meesterschap komt door vakmanschap.

Kees K.

Anoniem zei


zo te lezen mág onze schoenlapper helemaal niet met pensioen, mocht hij dit aan het overwegen zijn.
we kunnen je simpelweg niét missen :-).