woensdag 12 november 2014

MET Z'N DRIEËN EEN PERKJE ONDER HANDEN NEMEN

Er werd soms minutenlang goed gekeken hoe het nou verder moest. Even de sigaar weer aansteken en bedachtzaam met de collega's overleggen. Dit plantenperkje in de Froukemaheerd, zie foto, is vanochtend succesvol door drie heren van Iederz uitgedund.
Wees eerlijk, dit soort werk moet je niet te snel doen, je moet er niet overheen rauzen. Daarom is het beter als je even minutenlang gaat kijken hoe je het überhaupt gaat uitdunnen. Een paar keer om het perkje heenlopen, even de handen in de zakken opwarmen (je moet eerst goed voor jezelf zorgen voor je aan de arbeid gaat) en een nieuwe teug van de sigaar nemen. Daarna weer verder werken. Even pauzeren, want het tussentijdse resultaat is natuurlijk ook erg belangrijk. Tijd voor een praatje, mag het ook gezellig zijn?

Natuurlijk wilden de heren wel op de foto. Ze doen goed werk en maken Beijum mooi. En ze zijn ook nog eens de vriendelijkheid zelve.
Het resultaat mag er zijn, in alle kalmte en in alle rust is het perkje vakkundig van overtollige groen ontdaan. "We doen het met beleid." En zo hoort het, heren!

Een paar uur later werden de linker en rechter foto gemaakt. Het uitdunnen werd voltooid door een enthousiaste medewerker die met een jengelende zaag de laatste restjes wegwerkte. Hoe zou de groenvoorziening in Beijum eruit zien als de mensen van Iederz niet met een zeer kalm en rustig beleid de wijk zouden onderhouden?
Een omwonende vrouw later: "Het ziet er geweldig uit, die mannen verdienen een groot compliment."

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit zijn nou echt mensen die iets zinnigs en zinvols voor de gemeenschap doen; petje af heren, wij zijn trots op jullie !
Heel wat beter dan die bedil- en bemoeizieke sociale WIJ-teams die straks de buurten en oudjes komen verpesten door het afbraakbeleid van de politieke Haagse pedonetwerken uit te voeren.

An zei

Inderdaad, deze heren verdienen een dikke pluim! Een vaste groep mensen die Beijum snoeit en schoffelt. Zomer en winter, jaar in jaar uit.
Goed werk!

Anoniem zei

Hoe gaat het verder in 2015, als de gemeentelijke sociale werkvoorziening wegbezuinigd wordt door staatssecretaris Jetta Kleinsma, u weet wel die met de rollator.
Gaan dan bejaarde Beijumer vrijwilligers Theo Smit en Frans Egberink het groen bijhouden? Of doekt gemeente het openbaar groen op?

Henk Kamminga zei

Veel respect voor de mensen van Iederz. Zonder hun hulp zou Beijum een onleefbare wijk worden. Daar ben ik heilig van overtuigd. Veel bewoners van die wijk maken er een enorme troep van. Ze gooien letterlijk alles op straat. Natuurlijk zijn er ook goedwillende burgers, uiteraard.
Vanaf januari worden mensen met een uitkering verplicht mee te helpen om de wijk schoon te houden op straffe van een boete (nieuwe participatiewet).

Anoniem zei

Wat ben je toch vreselijk gefrustreerd anoniem 08:12 !

Anoniem zei

11.20, wat bent u goedgelovig. Met het verdwijnen van de Melkertbanen verdwenen er indertijd ook allerhande leuke dingen voor de mensen, burgers en werklozen. Zo lijkt ook met het verdwijnen van de sociale werkvoorziening weer een aantal leuke dingen voor de mensen te verdwijnen.
Respect voor Iederz-werkers.

Anoniem zei


Deze mannen verdienen het om tenminste 3 x per week verwend te worden.
Na hun werk, dat spreekt vanzelf.
Een gratis sauna of iets in die zin.
De andere 2 avonden op kosten van hun werkgever naar een mooie film in een bioscoop.
De weekenden hebben ze nodig, om weer op te tanken voor hun komende zware werkweek, logischerwijze.

Anoniem zei

Nou, Anoniem 12:57, dat is wel heel bijzonder. Ik werk ook 5 dagen per week als alleenstaande moeder en moet dan ook koken, schoonmaken en alle andere dingen doen. Word ik dan ook 5 keer per week verwend? Volgens mij draai je het nu om: werken voor je geld is eigenlijk iets heel normaals, al is het misschien tegenwoordig al iets bijzonders (ik word wel eens 'voor gek verklaard' want ik kan toch ook in een huurhuis en allerlei subsidies en tegemoetkomingen krijgen. Dom hoor, dat ik het mezelf zo moeiijk maak).

Anoniem zei


mijn beste alleenstaande buitenshuis werkende moeder, kijk goed naar onderstaand tekentje aub, wil je?

;-)

Anoniem zei

nou het is idd leuk voor de foto dat ze erg hard werken, maar gemiddeld 4 uur van hun werkdag zittten ze a aan de koffie b op hun telefoon en c met regen in een keet~ en als de zon schijnt hangen ze ook maar op hun reed! iedereen kan even voor de foto hard werken, maar een dikke pluim in hun reet verdienen ze echt niet!