zondag 2 november 2014

OP 15 NOVEMBER SCHOONMAAKACTIE GROENE LONG (HART)

Het Groene Hart (Groene Long) van Beijum
Frans Egberink en Theo Smit organiseren op 15 november een schoonmaakactie in het Groene Hart (Long) van de Beijum. Ze zoeken enthousiastelingen die mee willen doen.
Zie hier Frans (links) en Theo op de foto staan met voormalig wethouder Jannie Visscher.

Beste mensen,

Op zaterdagmorgen 15 november a.s. is er weer een najaarsactie in de Groene Long. We gaan er vanuit dat velen van jullie deze ochtend samen met ons, de handen weer uit de mouwen willen steken om de Groene Long winter klaar te maken. We zijn samen met de gemeente aan het bekijken welke werkzaamheden we ter hand nemen. Snoeien, zwerf- en drijfvuil ruimen, bollen poten en pootplekken die verzakt zijn aan te vullen met aarde, nestkastjes schonen etc.

We zouden graag op korte termijn willen weten of we op jullie kunnen rekenen en met hoeveel personen, dit in verband met de organisatie en de verzorging.
Zoals gebruikelijk beginnen we vanaf 0.9.00 uur met koffie in de Boerderijum en eindigen om 12.00 uur met broodjes. Ook als mensen niet kunnen of willen meedoen dan horen wij dat graag.

In de week voor 15 november ontvangen jullie nog nader bericht.

Met vriendelijke groet,

Frans Egberink    tel. 050-5419857 of 06.30918008 of per E-mail fgegberink@home.nl

Theo Smit            tel. 050-5414440 of 06.13821772 of per E-mail t.z.smit@home.nl

9 opmerkingen:

Unknown zei

Deze heren zijn voor vele beijumers bekende gezichten en erg actief in de wijk. Als ik mee zou doen aan dit initiatief zou het fijn zijn als het duidelijk is wie/wat er achter hun staat. Heerdcomite, groene long of andere werkgroep. Uit de tekst is dat niet op te maken. O6609f heb ik het gemist?

Anoniem zei


Dat is ruilhandeltje van de heren E en S met gemeentelijk wijkbeheer. Nadat beide heren enige wijkbewoners mobiliseren om andermans rotzooi op te ruimen krijgen de Beijumers duizend MINDER bomen in hun wijk.
Die gaan nl.omgekapt op hun iniatief. Zij hebben gevraagd o.a. de bomenrij langs de Zuidwending, boomgroepjes bij de vijvers in de wijk en langs de wijkranden weg te halen omdat die teveel troep zouden veroorzaken.
Niet Groen dus, dat schoonmaken.

Anoniem zei

De echte straatvervuilers zijn jeugd en schoolkinderen. Milieu-educatie op scholen en het organiseren van opruimploegen van daaruit heeft veel meer zin, zodat er bewustwording bij de jeugdige vervuilers zèlf kan groeien.
Ouderen kunnen daarom veel beter hun energie steken in het organiseren van schoonmaakploegen onder het jonge grut dan de rommel die ze maken achter hun kont opruimen.

Esther zei

leuk, mijn meiden (schoolkinderen) gaan met hun scouting die morgen actief meehelpen met opruimen!

Kees Huizenga zei

De heren Theo Smit en Frans Egberink zijn actieve leden van de werkgroep Groen en Grijs van de BOB. Evenals Wim Klein.

Theo Smit is lid van de werkgroep Groene Long en lid van de Klankbordgroep Groene Long.

Theo Smit en Frans Egberink zijn verder de wijkschouwers voor de dienst Stadsbeheer van de gemeente Groningen.

De opruimactie in de Groene Long kan onderdeel zijn van de schoonmaakacties in de wijk. In het verleden onder het motto "Schoon, Heel en Veilig (SHV)".

Anoniem zei

Theo Smit zit ook in klankbord voor nieuwbouw Innersdijk. Waar blijft die nieuwbouw nou? En hoe zit het met het opofferen van een deel van de groene long aan deze nieuwbouw? Is het grote lege terrein aan plein oost nog niet groot genoeg voor deze evt. nieuwbouw van een kleinere verpleeginstelling, al dan niet met nevengebouw voor overige zorg en wonen?
Communiceren Theo Smit s.v.p.

Anoniem zei


Theo Smit, schrijf hier eens een reactie in verband met INNERSDIJK, wil je AUB?

Unknown zei

Waarom zou iemand de moeite nemen te antwoorden op een anonieme reactie.. Ben van mening dat iedereen gewoon zichzelf kenbaar moet maken. Het gaat trouwens wel eens fout met het versturen van een reactie...

Anoniem zei


Beste Hilda,

Ik wissel graag af ;-).
Een beetje van dit en een beetje van dat.

Groetjes voor jou en Herman van...

Therèse :-)