zaterdag 8 november 2014

DE SPULLETJESMARKT IN DE BRON (Video)


"Het was een groot succes, het is erg druk en gezellig geweest en de omzet is ook naar behoren."
Tegen sluitingstijd van de spulletjesmarkt in De Bron, zo tegen  vier uur vanmiddag, heersten de tevreden gezichten in het kerkelijk centrum achter basisschool de Heerdstee. Drieënhalf uur daarvoor, tegen half een, kwam de blogger even poolshoogte nemen, foto's en video-opnames maken. Zie links, rechts en boven. Er werd voor de inwendige mens gezorgd, er werd verkocht en gehandeld, en ook was de spulletjesmarkt een plek waar mensen oude bekenden tegen konden komen.
Zie foto links, Stadsdeelcoördinator Ruud van Erp staat geanimeerd met Hilda Hofstra te praten. Laatstgenoemde: "Ik heb Ruud ooit voor het eerst geïnterviewd toen ik voor de wijkkrant schreef."

Zie ook onderstaande video. Gemaakt met een nieuwe camera, hopelijk vinden de lezers en kijkers de kwaliteit van filmbeelden vanaf nu beter. Het beste is om video's op kleinbeeld te bekijken.
Het einde van de film loopt een beetje ongelukkig. De blogger stapte op (weer) Ruud van Erp af en vroeg hem of hij vandaag wederom de grootste raddraaier van Beijum was. Die snapt de humor wel, het is raddraaier in overdrachtelijke zin, maar toen waren de batterijen van de camera leeg. "Nee, dat was vanochtend."
Voor degenen die het niet snappen, van Erp draait elke spulletjesmarkt in de Bron het Rad van Fortuin rond zodat mensen die lootjes hebben gekocht prijzen kunnen winnen.
Geen opmerkingen: