maandag 24 november 2014

GROENAANPLANT TUSSEN BEIJUM ZUID EN KARDINGE/OOSTELIJKE RING

De blogger en meerdere lezers vroegen zich de laatste tijd af wat er toch aan de hand was rond kruispunt Beijum Zuid. Er lagen hopen zwarte aarde en bermen werden voorzien van een afgestreken laag grond.
Zie foto's boven en rechts. Via RingGroningen.nl kwam vanochtend de verklaring binnen:

Vanaf maandag 25 november vindt er op diverse plaatsen op de Oostelijke Ringweg tussen Beijum-Zuid/De Hunze  en Kardinge groenaanplant plaats. De werkzaamheden vinden buiten de spitstijden plaats om zo min mogelijk overlast te veroorzaken.  Op donderdag 27 en vrijdag 28 november de toe-c.q. afritten bij Beijum-Zuid/De Hunze tussen 9.00 en 15.00 uur afgesloten.

Op donderdag 27 november a.s. is de toerit vanuit Beijum-Zuid/ De Hunze  naar de Oostelijke Ringweg tussen 09:00 en 15:00 uur afgesloten.  Op vrijdag 28 november a.s. tussen 09:00 en 15:00 uur is de afrit vanaf de Oostelijke Ringweg richting Beijum-Zuid/ De Hunze  (afgesloten).  Het verkeer wordt in beide gevallen omgeleid via de Amkemaheerd (Beijum-Noord) . De verwachting is dat de werkzaamheden eind van de week zijn afgerond.

Nu de deelprojecten Beijum-Zuid/De Hunze en Kardinge zijn afgerond, kan ook het groen worden aangeplant. Het najaar leent zich bij uitstek voor de aanplant van diverse bomen en struiken.

2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Ring Groningen bedoelt uiteraard: vanaf maandag 24 november 2014. Vandaag dus.

Anoniem zei

Nee dus Kees, er vandaag nog prettig overheen gereden om 11.30. De borden zijn al weken wel wat verwarrend, zoals dat de toerit vanuit beijum zuid richting Hornbach (dus naar de noordring) zou zijn afgesloten op 26 nov. Wat dus niet het geval blijkt gezien deze berichtgeving. Op andere borden staat inderdaad dat de afrit op 28-11 is afgesloten.

Als 'ringgroningeninfo' zou ik de borden dus wat beter afstemmen op de plannen.

Kees K.