woensdag 12 november 2014

ST MAARTEN IS WEG, DAG SINTERKLAASJE EN...ZWARTE PIET


Het gerucht gaat door de wijk dat Sinterklaas en Zwarte Piet zoals afgelopen jaren het geval is geweest, dit jaar niet naar de Kleihorn zal afreizen i.v.m. dé discussie. Mocht dat daadwerkelijk het geval zijn, dan beleeft Beijum dit jaar sinds tijden maar één intocht. En die zal dan op 29 november naar Winkelcentrum Beijum gaan.
De Pieten die Sinterklaas mee zal nemen zullen zoals altijd zwart zijn. De beide foto's zijn gistermiddag in hét winkelcentrum van Beijum gemaakt. De blogger maakte eerst de linker foto, en hij vroeg zich af: er hangt alleen een Sinterklaas en geen Piet. Hoe zal dat zitten? De man op de hoogwerker die de Sinterklaas-afbeeldingen aanbracht werd de vraag gesteld of Zwarte Piet ook naast Sinterklaas zou worden opgehangen. "Ja natuurlijk, Zwarte Piet heet toch niet voor niks Zwarte Piet?" Of hij de Pieten dan alvast even zou willen showen? Dat deed hij, zie bovenstaande afbeelding.

Vandaag zullen ze er beiden hangen. Winkelcentrum Beijum gaat voor Sinterklaas én Zwarte Piet.
Zo gauw er meer bekend is over het niet doorgaan van de andere intocht in Beijum, kunt u dat lezen op Beijumnieuws.

OVER DE ZWARTE PIETEN-POLL
Het aantal stemmen op de poll die links op de blog is te zien gaat langzamerhand richting de 400. Vanaf elk IP-adres kan er een keer worden gestemd. Vanzelfsprekend kan de blogger niet garanderen dat er alleen binnen Beijum wordt gestemd. Er hebben zich lezers bij de blogger gemeld met de vraag waarom dit niet gewoon voor of tegen had gekund. Een terechte vraag. Echter, Blogger.com gaf vier stemmogelijkheden. Ondergetekende dacht de poll scherp te moeten stellen en gebruikte tijdens het opstellen ervan een paar krachttermen. Opzouten, gelul, weg wezen...De volgende dag wilde de blogger deze overbodige termen verwijderen, het was een beetje overdone, echter er was reeds meer dan 30 keer gestemd. Er kon niet meer in het menu van de poll worden gewerkt, en daarom is het zo gelaten.

1 opmerking:

Henk Kamminga zei

Ja, dat stuitte mij ook een beetje tegen de borst, die krachttermen. Niet bepaald een taal die ik dagelijk gebruik. En ja, misschien kon de spanning wat opgedrven worden om uitsluitend 'voor' of 'tegen' te stemmen.