donderdag 27 november 2014

EEN EIGENAARDIGE AANPASSING BIJ DE KORREWEGBRUG

Er gebeuren soms (kleine) dingen in het straatbeeld van en rond Beijum waar je met je verstand niet bij kan. Het is dan puzzelen: waarom zullen ze dit in vredesnaam gedaan hebben?
Precies een week geleden publiceerde ondergetekende de linker foto bij dit bericht.
De blogger vroeg zich hardop af wat ze hier (foto) gezien de tekens en lijnen op de weg van plan waren.

We zijn een week verder, en het is zichtbaar wat de plannen zijn geweest. Zie foto boven. Het zwarte gedeelte in de bocht is ongeveer twintig centimeter verbreed.
Zou iemand kunnen uitleggen wat de functie van deze verandering is? Het gedeelte wegdek wat eerst rood was en nu zwart mankeerde helemaal niks.

De foto is eergisteren gemaakt. Het kan zijn dat er de afgelopen twee dagen al weer een aanpassing bij is gekomen, je weet het maar nooit.
Beste lezers, het is niet iets om je vreselijk druk om te maken, zie het maar als nieuwsgierigheid. Als je niet weet wat de bedoeling is, lijkt deze 'aanpassing' op een lachwekkende vorm van werkverschaffing. Maar misschien zit er wel een diepgaande serieuze bedoeling achter. Zou het kunnen dat de haaientanden deze kant op worden getrokken en dat ze daarom de ondergrond zwart hebben gemaakt? Wat mankeerde er aan de bocht zoals die op de linker foto zichtbaar is? Beijumnieuws@ziggo.nl
Update 20.35; onderstaande foto is vanmiddag om 15.20 uur gemaakt. Er stond een geel busje van de provincie Groningen bij de 'aanpassing.'

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Misschien dat er eerst gewoon wat noodasfalt in lag, wat minder weerbestendig is (vorst etc) en dat ze het nu voor het eggie hebben gedaan?

Anoniem zei

Hallo, wordt noodasfalt in februari gelegd denk je