vrijdag 21 november 2014

OPSPORING VERZOCHT: BEIJUMNIEUWSFOTO'S

Het blijft de blogger tot nu toe een raadsel hoe het toch kan dat de foto's die afgelopen pakweg tweeënhalf maand op Beijumnieuws hebben gestaan zijn verdwenen. 
In eerste instantie dacht hij dat het te maken heeft met diefstal van z'n smartphone, immers kort na de ontvreemding daarvan, afgelopen zondag, verdwenen de afbeeldingen op deze site.
Verdwenen is bij nader inzien niet het goede woord, ze zijn geblokkeerd, als de blogger een afbeelding uit een bericht delete zie je niks meer, nu zien we een soort van stopbord in plaats van foto's. Zie afbeelding rechts. Het eigenaardige is dat afbeeldingen die sinds afgelopen maandag zijn gepubliceerd wel weer zichtbaar zijn.

Het raadselachtige is verder dat het laatste bericht dat onaangetast is gebleven, en gelukkig het hele voorgaande archief, ging over Phishing en Ziggo, 4 september. Zie phishing-mails van "Ziggo."

Het kan zijn dat de fantasiehormonen van de blogger teveel opspelen, of dat er een overbodige gehalte aan jenever en achterdocht doorsijpelt, maar hij is geneigd om dit gegeven verdacht te vinden.
Het phising-bericht is voorzien van een pdf-bestand, zal er getracht zijn deze afbeelding te verwijderen, maar kon dat niet omdat het in Scribd staat? Zie genoemde link.

Het vreemde is dat het 'stopbord' ook afbeeldingen in nog niet gepubliceerde, en dus nog niet online gezette concept-berichten heeft vervangen.

Volgens webmaster Hans Koopman van Lijn6.com komt zoiets vaker voor."Je moet even naar blogspot.com mailen."
Die raad wordt ter harte genomen. Maar mocht een of andere nerd verstand van dit soort 'verdwijningen' hebben, mail dan even naar Beijumnieuws@ziggo.nl

Ondertussen zijn wachtwoorden veranderd en zijn frequente back-ups in de maak. Behalve dat het bloggen ondergetekende veel plezier op levert, en de meeste lezers ook, is het ook van belang dat de hele historie van Beijumnieuws voor het nageslacht blijft bewaard. Inclusief foto's!

Geen opmerkingen: