maandag 17 november 2014

MAANDAGOCHTEND (216)

Het Groene Hart van de wijk ziet er vandaag spic en span uit. Zie bovenste afbeelding, enkele tientallen vrijwilligers hebben afgelopen zaterdagochtend datgene in de 'Long' van de wijk verzameld wat er in feite niet thuishoort. 
Foto is bij de Boerderijum gemaakt, daar waar het verzamelde zwerfvuil achter de hekken ligt opgeslagen. Het zijn zo van die dingen die zich maar oeverloos blijven herhalen, net als de jaargetijden die zich maar blijven opvolgen. Dat kan depressief klinken, maar is niet zo bedoeld, zo lang er mensen zijn die de troep van a-socialen blijven opruimen, zolang blijft er hoop. Als is het verleidelijk om de werkzaamheden van de opruimers als naïef te bestempelen, immers, hoe goed ze ook bezig zijn, na elke opruimactie gaat het Hart van de wijk weer onherroepelijk van schoon naar vuil.

Je moet je in dit huidige tijdsgewricht niet zwaarmoedig laten maken. Als je je focust op onthoofdingsvideo's en anti Zwarte Pieten-extremisten, kun je dat vanzelf worden. Dat is een keuze. Niet doen. Daar is het leven veel te mooi en avontuurlijk voor.

Gistermiddag is de smartphone van ondergetekende in de plaatselijke Lidl gestolen. Compleet met foto's en datagegevens. Ergerlijk? Ja, maar de keuze is om er niet mee te zitten. Waarschijnlijk staat de diefstal op beeld. Arme en domme dief. Een mobiel is zo te vervangen. En diefstal loont nooit (het kan tijdelijk watr langer duren voordat reacties gemodereerd zijn).

Iets ernstigers. Er gaat een sterk gerucht door de wijk, al zou de intocht van Sinterklaas en z'n Zwarte Pieten richting de Kleihorn, en georganiseerd door de Buurthuizen, dit jaar niet doorgaan i.v.m. een ernstige bedreiging. Volstrekt onaanvaardbaar, voor het geval het gerucht op waarheid berust. En dat tracht de blogger nog uit te vinden. Iedereen mag z'n of haar gevoelens en interpretaties op Zwarte Piet-gebied hebben, terreur en dreiging zijn uit den boze, het Eigen Grote Gelijk mag nooit door terreur en dreigementen worden afgedwongen (dit alles met een slag om de arm, maar alle voorgaande jaren waren omstreeks dit tijdstip reeds aankondigingen van een intocht gepubliceerd).

Foto's links en rechts zijn gistermiddag gemaakt. In de stromende regen liep een in het rood geklede dame richting een rode boom op de parkeerplaats van Winkelcentrum Beijum.
Op een schutting in de Froukemaheerd schijnt een stralende zon. Zie foto rechts. De zon is er altijd, ook al schijnt ie achter de wolken of aan de andere kant van de wereld. 't Het nog nooit zo donker west....

Een prettige week gewenst.Het is buiten rustig in de atmosfeer en windstil. Het lijkt een mooie en stabiele herfstdag te worden.

Geen opmerkingen: