donderdag 13 november 2014

DIALOOGTAFEL IN CJG- BEIJUM (BLIJ IN JE BUURT)

Wat een fietsen stonden er vanavond rond zeven uur voor het CJG-Beijum, gehuisvest in het Gezondheidscentrum. Dat is ook zo, er zou vanavond toch een dialoogtafel worden gehouden?

Binnen was het behaaglijk warm. Maar wat was dat nou? Muziek? Een jogging-clubje? Wat een gespring en gedans. "Wij zijn van Bewegen op Muziek." Oh. Foto + stukje volgen in een later blogbericht.

In een naast gelegen ruimte (Van Stip) zat het zestal dat op bovenstaande foto is te zien gezellig samen. "Ja, wij houden een dialoogtafel." De stemming zat er goed in, er hing een ontspannen en luchtige sfeer (de blogger stelt zich bij het begrip 'dialoogtafel' iets zwaars voor, maar dat kan een vooroordeel zijn), en natuurlijk wilden ze wel op de foto. Zie het bovenstaande (links) resultaat. Waar gaan jullie het over hebben? "Het thema is 'Blij in je buurt.'"
Nou succes dan. "Ja, dank je wel." Nog een vraag, de blogger keek de deelnemende man aan: hoe is het om als enige man tussen vijf vrouwen te zitten? "Ik voel me er dolgelukkig bij." Iedereen lachen.

Tijdens het verlaten van het pand spoedde zich nog een vrouwelijke deelnemer aan de Beijumse dialoogtafel naar binnen.
Op diverse locaties in de stad worden gesprekstafels georganiseerd. Er komen acht mensen met verschillende achtergronden aan tafel te zitten die twee uur lang met elkaar in gesprek gaan. Het thema van dit jaar is: “Blij in je eigen buurt” Er is een getrainde gespreksleider aanwezig die structuur geeft aan het gesprek en ervoor zorgt dat er geen discussie ontstaat, maar een dialoog. De kracht van de Dialoog zit in het persoonlijke karakter van het gesprek. Door te delen wat je beweegt, wat je ervaart, waar je van droomt, laat je elkaar veel van jezelf zien en kunnen er nieuwe inzichten, ideeën, inspiratie en concrete initiatieven ontstaan die het onderlinge begrip versterken. StipGroningen

Geen opmerkingen: