zondag 16 november 2014

DE HERFSTBLADEREN ZIJN GEVALLEN, MAAK JE DAKGOOT SCHOON

Dakgoten moeten door het gewicht van gevallen en neergedwarrelde herfstbladeren natuurlijk niet door gaan hangen. Zonde, ze kunnen zomaar kapot gaan als ze te zwaar beladen zijn. En natuurlijk moet het hemelwater ook z'n weg kunnen vinden richting de regenpijpen, want anders komt er nog meer gewicht op de goten te rusten.
De bewoner van dit huis aan de Holmsterheerd, zie foto, liet het er gistermiddag niet op aan komen. Hij ging een meter of vier via een trap naar boven, mét een emmertje aan een touw en iets om mee te scheppen, zodat de opgeschepte drek - vuil en bladeren-de weg naar de biobak vond.
Het schijnt dat je mannetjes kunt inhuren om de dakgoot leeg te laten maken. Maar waarom zou je het zelf niet doen? Als je maar geen last van hoogtevrees hebt, dan is het best te doen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Is een gevaarlijk klusje. Reden voor de ARBO om dit te verbieden.
Daarom moeten er Hoogwerkers aan te pas komen. Maakt het voor de Woningbouwcoorperaties een duur klusje en wil het effectief zijn, moet het inderdaad nu gebeuren. Als alle bladeren zijn gevallen.
Dat zie ik de Woningbouwcoorperaties nog niet doen deze komende weken.

Anoniem zei

Je moet natuurlijk wel een ladder hebben. De fotomeneer doet het prima, volgeladen bakje laten zakken en er niet zelf mee naar beneden klauteren. Doe het zelf elk jaar op 5 meter. Maar dan iets later als echt alle blaadjes gevallen zijn.

Arbo maakt zelfstandig nl ongeveer kapot en dwingt gewoon menselijk werk meer en meer naar machines of Polen.

Kees K.