maandag 10 november 2014

WELDOENERS, NIET VOEREN AUB

De afgelopen tijd zit frequent een kat voor de ingang van de Aldi op Plein Oost. Het is net of het beestje een bepaalde verwachting heeft.

Je hebt altijd mensen die lief willen doen voor dieren, maar eigenlijk de plank misslaan. Zo schijnt het helemaal niet goed te zijn om eenden tijdens vorstperiodes te voeren, hoe aardig dit ook mag lijken. Het overlevingsmechanisme van de dieren schijnt te verzwakken doordat ze zomaar eten krijgen toegeworpen. De rechter foto is twee weken geleden gemaakt. Vanmiddag ontwaarde de blogger bovenstaande foto + oproep op nagenoeg dezelfde plek. Zal het om dezelfde kat gaan? De kans zit er in. Ook hier is een of meerdere 'weldoeners' in het spel. Want, waarom komt de kat steeds terug naar de ingang van de winkel?
Op de flyer staat: 

NIET VOEREN A.U.B.
Deze kat is:
-Niet zielig
-Niet uitgehongerd
-Krijgt liefde in overvloed
-Is geen zwerver want zijn huis is 50 meter verderop
- Krijgt THUIS genoeg te eten
Een keer heeft iemand mijn kat heel zielig gevonden en vlees gegeven. Nu is hij niet meer bij de Aldi weg te slaan, en neemt zelf ook regelmatig het initiatief om een kijkje te nemen in de winkel om een beetje vlees te scoren, hierdoor denkt men dat hij niks te eten krijgt. Dit is alles behalve waar. Liefde gaat door de maag, dus a.u.b. niet meer voeren.

Geen opmerkingen: