woensdag 5 november 2014

SOMMIGE BLOEMBAKKEN BLOEIEN, ANDEREN VERDORREN

 In het vorige blogbericht is op de foto te zien dat de bloembak bij de bushalte er maar zozo bijstaat. Het kan een vooroordeel zijn, maar het gebied rond de bussluis komt ook niet over als door de omgeving met zorg behandeld. 

Dat is niet negatief bedoeld, rond de bussluis wonen mensen alleen hoog en niet op de begane grond, de afstand met de concrete leefomgeving is dientengevolge groter.

Hoe anders is dat in bijvoorbeeld de Holmsterheerd. Zie foto boven, wat ziet die bloembak er goed verzorgt uit. Het kan zijn dat dit extra zo overkomt omdat de zon er op schijnt, maar toch. Een omwonende tijdens het fotograferen: "Hij stond eerst aan de overkant van het fietspad, in de Froukemaheerd, maar daar is ie verwijderd omdat er niet goed voor werd gezorgd. Nu hebben wij hem." De bewoner wees naar de plek, de bak stond voorbij het Zadelpad op het gras voor de auto die op de achtergrond staat, achter de sloot. Daar verpieterden de viooltjes en andere bloemetjes.

De Holmsterheerd is een grote heerd. Bij de eendenvijver staat nog een bloembak maar dan met een minder florissantere inhoud. Zie afbeelding rechts.

De gemeente Groningen zet de bloembakken in Beijum neer om de wijk wat op te fleuren tijdens de grijze novemberdagen.

6 opmerkingen:

Anoniem zei


Niet raar dat de bovenste bloembak er zo mooi uitziet.
Hij staat bijna naast de huis ingang van de directeur van de Holmsterheerd.
Rondom dat huis is er niet een grasspriet die met het puntje de verkeerde kant op staat.

Anoniem zei

rare reactie ano 08:23 wat is er op tegen dat deze directeur zoals jij zegt de bloembak netjes bijhoudt ,ik zie daar geen probleem in .Het kost hem tijd en energie jou niet kom achter je pc vandaan en er staat vast wel een bloembak ergens bij jou ,hou deze netjes bij en iedereen blij.

Anoniem zei

Hoho 12.10 uur,

Wat een rare reactie schrijf jij.
Ik stel iets vast, meer niet.
Jij ziet daar geen probleem in, schrijf je?
Vooral houen zo!

Mijn reactie is geen waarde oordeel doch slechts een vaststelling.

Prettige dag verder :-)

Anoniem zei

waar is mijn reactie gebleven op ano 13;06 ,heb niemand beledigd of wat dan ook ,Chinese censuur Johan ???

Johan Fehrmann zei

Er is hier geen reactie door mij verwijderd. Doe ik dat wel dan staat er voor iedereen leesbaar: "Deze reactie is verwijderd door de beheerder van een blog."

Anoniem zei


Waar blijft je reactie op ano 13.06 nu?