dinsdag 11 november 2014

WOEDE OM KLEUTERTIPS VOOR HULPBEHOEVENDE OUDEREN

U bent misschien gewend om uw huishoudelijke klusjes op een bepaalde dag te doen. Het is misschien even wennen, maar u kunt het u ook aanwennen om de klusjes meer verspreid over de week te doen. Dan kost het u per keer wat minder inspanning. En blijft uw huis toch lekker schoon. Ook alles wat u tussendoor even doet, is mooi meegenomen. De klusjes die overblijven ervaart u dan misschien niet meer zo als een hele berg werk.
Groningen is een leuke stad om in te wonen, te werken, etc. Maar wat als je ouder wordt en je lichaam achteruit gaat? Je houdt je hart vast....want die kan zomaar gaan verzakken.
De gemeente Groningen geeft tips. En naar het schijnt zijn die serieus bedoeld.
De zorg voor hulpbehoevenden wordt per 1 januari overgeheveld naar de gemeente, en oei oei, dat kan wel eens centjes gaan kosten. Hulpbehoevenden hebben net als iedereen behoefte aan een schone woning. De gemeente Groningen komt met een sublieme tip:
De ene mens houdt van superschoon en de ander neemt genoegen met wat minder. Wat u ook gewend bent, u kunt misschien best eens nagaan of bepaalde klussen wat minder vaak kunnen. Uw stoepje hoeft misschien niet elke week geboend te worden. En uw ramen kunt u misschien ook wat minder vaak lappen. Dit vergt misschien een andere manier van denken, en dat zal niet meevallen. Maar het is veel beter voor uw conditie en uw gemoedsrust om te beseffen dat niet alles per se nodig is.
Er ontbreken een paar tips: Als u geen zin hebt om op te staan, waarom blijft u dan niet in bed liggen? Dat scheelt verwarmingskosten en elektriciteit. Een keer de billen niet afvegen na een poepbeurt scheelt toiletpapier, als u een dag binnen blijft heeft niemand daar last van. Bent u het leven moe? Er zijn zachte manieren om daar een einde aan te maken. 
Kortom, de Gemeente Groningen maakt zich landelijk (Zie Geenstijl) en lokaal belachelijk.

14 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Zie verder:

http://www.oogtv.nl/2014/11/woede-over-infantiele-website-van-de-gemeente/

Citaat:

“Woede over “infantiele” website van de gemeente

11 november 2014 11:52 (laatst bewerkt: 11 november 2014 11:58)

Er is veel ophef ontstaan over de website wij.groningen.nl. De tips van de gemeente Groningen die daarin gegeven worden door velen als infantiel omschreven.

Op twitter begint het een rage te worden om er allerlei voor de hand liggende zaken als tip te lanceren. Zoals: “Als het regent hoeft U de planten geen water te geven”.

De SP gaat woensdag een motie indienen om de website direct uit de lucht te halen. Het WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) platform is woedend. Het platform noemt onder meer de pagina met “sekstips”, zoals: “Wordt Uw vagina niet vochtig genoeg, koop glijmiddel”. Einde citaat.


RTV Noord verbaast zich eveneens hogelijk:

http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=141141

Deze website van Wij Groningen is ronduit vernederend en betuttelend.

Een PR-misser van formaat!

Het vertrouwen in de overheid wordt hierdoor ernstig geschaad.

Ouderen en mensen met een handicap worden niet serieus genomen. Gekleineerd!

Kortom: een zeer valse start.

Kees Huizenga zei

Zie ook:

http://www.dichtbij.nl/groningen/regio/artikel/3777774/stad-behandelt-hulpbehoevenden-als-randdebielen.aspx

http://www.dichtbij.nl/groningen/regio/artikel/3778118/sociale-media-laten-geen-spaan-heel-van-zorgwebsite-gemeente.aspx

Anoniem zei

De broek zakt je ervan af. Gelukkig ben ik niet hulpbehoevend en kan ik die zelf weer omhoogtrekken. Een giller, D566 wethouder Ton Schoor vindt het een goede site.

Kees Huizenga zei

Zelfs de NOS verwijst naar de zorgrel in Groningen.

Zie:

http://nos.nl/artikel/720238-groningen-tipt-stofzuiger-is-handig.html

Anoniem zei

Zullen we dan gewoon massaal geen belasting meer gaan betalen? Dan kunnen we misschien onze broek hoog houden. Hier zakt iig je broek vanaf...

Burgerlijke ongehoorzaamheid NU!

Allen voor een
Een voor allen

Dat is de enige weg

Anoniem zei

"Komt u elke maand geld tekort ? Ga dan toch 's keer sparen !". WIJ-Groningen is van een weerzinwekkende walgelijkheid die z'n weerga niet kent. Laten we hopen dat het WIJ-Beijum-team z.s.m. de wijk uit geschopt wordt.
Lieve mensen wordt toch 's wakker en laat je niet langer vernederen en verneuken.

Anoniem zei

Ik ben wel hulpbehoevend.
En ja de berichtgeving lijkt negatief. Enkele weken terug kreeg ik huisbezoek, ik was zenuwachtig, hoe gaan ze bij mij bezuinigen.
Er kwam een vriendelijke medewerker met dossierkennis. Die je gewoon vragen stelt over hoe het nu gaat.
Met als resultaat alles blijft zoals het is
Dat kan ook, dat is ook Groningen.

Ik heb mij geen randdebiel gevoeld, ik ben zeer respectvol bejegend door de medewerker.

Ik denk dat we niet te snel conclusies moeten trekken dit is toch maatwerk.
En de gemeente is er ook maar mee opgezadeld door de overheid. En als ik het goed heb begrepen is de gemeente al lange tijd in gesprek met een soort clientenraad hierover.

Anoniem zei

@hulpbehoevende, het gaat niet om de bejegening van iemand die bij je langs komt, maar om het badinerende toontje op de site van Wij-Groningen.Leuk dat je tevreden bent, maar het is toch net alsof je als 10jarige wordt toegesproken. Je wil toch serieus worden genomen?

Anoniem zei

Waardoor laat men zich toch wijsmaken dat er bezuinigd moet worden ? Wat de bejaarden zich af laten pakken, krijgen de bankiers in de vorm van een bonus terug ! Is er dan niemand die eens ophoudt met dit allemaal over zijn / haar kant te laten gaan ?!

Anoniem zei

Bent u de politiek echt erg zat? Brei dan een bomgordel op uw breikrukje.

Kees K.

Anoniem zei

Het is wel duidelijk.
Deze website is bedoeld om te zeggen:
Zoek het zelf uit!
Dat zou prima zijn als je in een land leefde waar er minimale belasting wordt gegeven. Maar de belasting gaat niet naar beneden. Je zou zeggen hoe zit dat.
Als we nu niet solidair worden zijn we echt net zo dom als de overheid ons afschildert. Echte democratie vergt meer dan 1x per 4 jaar de slavendrijvers kiezen.

Anoniem zei

Aan de Grote Markt mag men blij zijn dat er (nog) zóveel vadsigheid, lamlendigheid, apathie en onverschilligheid onder de inwoners is. Hoe lang zal het nog duren voordat hier de WIJ-teams door koppensnellers worden bestormd ? ?

Anoniem zei

God gooi hersen!!!!

Anoniem zei

Duidelijk regels die worden opgesteld door mensen, die nog nooit zelf, noch in hun naaste omgeving anderen hebben meegemaakt, die wel met de problemen van chronisch ziek zijn of ouder worden te maken (gehad) hebben.