woensdag 19 november 2014

HET IS EEN AARDIGE EN LIEVE JONGEN

Ik kom hem al jaren tegen in de wijk. Altijd vriendelijk groetend en geïnteresseerd vragend waar m'n reis heen gaat en of het doel wellicht binnen het kader van Beijumnieuws-activiteiten valt. Ook geeft hij wel eens tips: "Je moet daar en daar even gaan kijken."
Het is een aardige jongen. Zonder meer. Zestien jaar oud.
Hoe ging dat vroeger, volwassen lezers, toen we zelf zestien waren? We voelden ons kwetsbaar en onzeker, en we gingen ter compensatie of ter verdediging stoer doen door lange haren te kweken, een leren jasje aan te trekken, een punkkapsel op het hoofd in te kleuren, of we gingen ons anderzijds ruig gedragen. Een 'lijpe houding' aannemen was ook in, alles was te gek, weet je wel. Zogenaamd schijt hebben aan alles en iedereen. Iedereen die kritisch en eerlijk terugblikt op z'n of haar eigen jeugd, herkent wel iets in bovenstaande.

Tegenwoordig is de norm onder de jeugd om cool te zijn. Het liefst vet cool. Bekijk bovenstaande foto van de bovenetage van een aardige Beijumse jongen. Foto is afgelopen zondagmiddag op Plein Oost gemaakt. In eerste instantie schrikt de burgerman in de blogger altijd even. Want hoezo een bontkraagje dragen met een petje op de kop waar DOPE op staat? Fuck you allemaal. Moet dat nou?

Ja dat moet. Denk maar terug aan de eigen periode tijdens het zeventiende levensjaar.. Niet te snel oordelen. Het zijn voorbij gaande fases. Uit deze vet coole Beijumse jongen kon wel eens een dijk van een aardige en krachtige kerel groeien. Er komt een tijd dat hij dit imago, zie foto, niet meer nodig heeft.

3 opmerkingen:

Liesbeth zei

Supertrots op mijn zoon....altijd beleefd tegen ouderen en behulpzaam waar het nodig is!

Anoniem zei


Hóe apart kan het toch zijn.
Ik zag de foto en mijn gevoel zei...dat is ...G.
Ik ken het petje niet, laat staan de bontkraagjas.
Ik woon verre van in hun buurt.
Van álle jongelui die in Beijum wonen...
Groeten doet ie als de pet goed staat.
Wanneer dat is...bepaald hijzelf :-).

Liesbeth zei

Aardig van je Anoniem..:)