maandag 24 november 2014

MAANDAGOCHTEND (217)

De blogger komt zo af en toe dingen in de wijk tegen waar hij met z'n 'verstand niet bij kan.' Naar goed Nederlands vertaald: on-be-grij-pe-lijk. Niet te vatten.
Bekijk bovenstaande foto, gistermiddag gemaakt. We zien een wandel- en/of fietsdoorgang tussen de Holmster- en Godekenheerd in Beijum. Ondergetekende kan er wel een uur naar kijken. Erop mediteren kan ook. Maar het wil maar niet doordringen. Waarom staan deze vijf paaltjes hier toch? Naderen we hier een gekkenhuis? Het werkt op de lachspieren. Maar ook op de zenuwen.

De paaltjes staan onder een overloop tussen twee flatgebouwen. We zien twee paaltjes met drie witte horizontale strepen, twee met twee rode strepen en een met één witte streep. Een auto kan hier niet door. Zal dit een staaltje overijverige ambtenarij zijn. Van werkverschafferij? Zal de afvoergoot er liggen omdat er water van de bovenliggende balustrade af kan kletteren? Het is een raadsel. Maar wellicht loopt de blogger achter en zijn dit hypermoderne nieuwe doorgangen. Beijumnieuws@ziggo.nl
Wie het weet kan mailen:

Amper tien meter verderop ligt een gesloopte groen-witte fiets in het struikgewas. Je moet even goed kijken om het te zien, het ding heeft een beetje een schutkleur. Het vreemde is dat het wel weer te begrijpen is waarom iemand dit in de struiken kwakt. Een dief had een fiets nodig, en nadat hij of zij klaar was met de rit haalde hij de bruikbare wielen van de fiets en ging er mee vandoor. Niet leuk of goed te praten, maar het is te snappen.
Zoals het ook te begrijpen is waarom iemand troep in het Groene Hart van de wijk achterlaat. Niet goed te praten, maar je snapt het: asociaal, niet betrokken en lui.

Terugkerend naar de paaltjes, hier is geen luiheid of aso-beleid in het spel. De paaltjes zijn doelbewust neergepoot.

De laatste week van november 2014 is begonnen. Fietsen in struiken en vreemde paaltjes op de weg, het nabije leven in de wijk blijft z'n vragen oproepen. Gelukkig maar. De liefde is niet te verklaren. Beijum ook niet. Een prettige en begrijpelijke week toegewenst.

5 opmerkingen:

Anoniem zei


Toch staan die paaltjes daar echt niet voor niks.
Een paar jaar geleden liep ik er met mijn hond, toen er een jonge man op zijn fiets met de snelheid van een brommer door wilde.
Hij heeft het geweten.
Plat op zijn bekje ging hij, met als gevolg de nodige schaafwonden.
Er stonden zover ik me herinner 2 of 3 paaltjes ipv de hoeveelheid die er nu staan.
Gezien het feit dat er daar altijd aardig wat kinderen spelen, geen overbodige luxe naar mijn idee.

Anna zei

Belachelijk, drie paaltjes waren toch afdoende geweest? Idioot om daar met 30 km uur te gaan rijden

Anoniem zei

ik woon er zelf de paaltjes zijn idd geplaatst voor mensen die er hard door heen willen racen en het een dode hoek is vanaf de flat gezien en aangezien er veel kleine kids spelen was het niet veilig meer en er stonden er idd eerst 3 maar was nog niet goed genoeg vandaar johan

Anoniem zei


ja 12.53 uur :-). ben het helemaal met je eens.
ik woon in een heel andere heerd maar die dode hoek is gewoon een hele rot hoek.
mooi laten staan, dit aantal paaltjes.
kinderen gaan vóór alles :-).

Anoniem zei

Het lijkt wel een antitankwapen. De lichtbak erboven is óók nog-es kapot. Kom je met je fiets in het pikkedonker die paaltjes tegen. The horror...

9rené)