vrijdag 22 januari 2016

HERKENBARE OUDERS OP SCHOOLPLEIN CALVIJNSCHOOL


"We hebben de begeleidende ouders van de TSO een oranje hesje gegeven zodat ze goed herkenbaar voor de spelende kinderen zijn." 

Tijdens het fotograferen en filmen van de bomenkap langs de Zuidwending liep ondergetekende gistermiddag directrice Eline Heeringa van de Calvijnschool tegen het lijf. Even vragen, waarom lopen er mensen met hesjes op het plein? Veiligheid en herkenbaarheid, Mocht er iets voorvallen dan is een der begeleidende ouders sneller in het vizier dan dat ie gewoon z'n eigen kleren aan heeft. "Kinderen konden de begeleidende ouders soms niet vinden."

De blogger weet nog wel dat vroeger als kind een schoolplein erg groot en onoverzichtelijk aanvoelde. Op latere leeftijd lijkt alles vaak veel kleiner. De hesjes kunnen een uitkomst zijn binnen de kinderbeleving van een groot en onoverzichtelijk plein. TSO betekent TussenSchoolseOpvang.


De TSO vangt de kinderen op die tussen de middag niet thuis kunnen eten.
Van 12.15 – 13.00 uur is voor deze kinderen opvang geregeld. Tijdens de TSO wordt er onderscheid gemaakt in TSO-onderbouw en TSO-bovenbouw. TSO-onderbouw bevat de groepen 1 en 2, TSO-bovenbouw bevat de groepen 3 tot en met 8. U dient uw kind hiervoor eenmalig aan te  melden door middel van het ‘aanmeldingsformulier’.
De TSO werkt met een vaste coördinator. We streven er naar te werken met zoveel mogelijk ouders/vrijwilligers, die bij voorkeur een vaste dag per week aanwezig kunnen zijn. U dient zelf te zorgen voor eten en drinken voor uw kind (eren). Lees hier.

Geen opmerkingen: