vrijdag 29 januari 2016

EEN KLEURRIJKE FIETSTUNNEL EN OMGEVING


De fietstunnel tussen Beijum en de Hunze, onder de oostelijke ringweg door, is met afstand het meest bont gekleurde stukje Beijum.

Niet alleen de tunnel, maar ook een beetje de directe omgeving.
Zie foto, gemaakt vanaf de kant van Beijum. Achter Winkelcentrum Beijum loopt de Beijumerweg, Fietsende Beijumers weten, daar kunnen we de afslag naar de Hunze nemen. Het fietspad loopt schuin naar beneden en daarna weer naar boven. De tunnel zelf barst van de graffiti, zie nog eens hier.
Maar kijk toch eens naar de blauwe randen aan weerskanten van het fietspad. En wat gezellig, je moet door een soort van groene poort heen om verder te gaan. Rechts en linksboven zien we een blauwe omheining voor de ringweg. Links naast de poort heeft iemand 's nachts z'n initialen gekalkt, zie de letters AGK (Algemeen Gek & Krankzinnig?).
Wat ligt daar rechts in de berm? Allemaal gekleurde lege blikjes. Bierblikjes, energiedrank-blikjes.

Opmerkelijk is de grijze pijp die rechtsachter onder de ringweg vandaan komt. Zal die er helemaal onderdoor lopen? Dan kunnen er ook diertjes door en kan het dienst doen als wildtunnel.

Mensen die vanuit de Hunze naar Beijum fietsen worden doordat ze door deze tunnel gaan mooi voorbereid op het feit dat ze de bontste wijk van de stad Groningen binnenrijden. Graffiti, lege blikken, gekleurde randen. Welkom in Beijum.

Geen opmerkingen: