zaterdag 16 januari 2016

WENNEN AAN NIEUWE VUILNIS OPHAALDAGEN IN BEIJUM-STAD


"Ik ben een beetje Harrie in de Warrie, ik weet niet meer wanneer ik de biobak of de zwarte bak aan de weg moet zetten. Weet jij meer?" 

Een radeloze lezer op de mail. De bakken, groen en zwart, overvol, maar ze werden maar niet geleegd.

Vrijdagochtend Isebrandtsheerd
De blogger zette de afgelopen jaren steevast beurtelings de groene en zwarte bak op maandagavond langs de weg, erop vertrouwend dat die de volgende (dinsdag) ochtend geleegd zouden worden door de milieudienst. Wat ook steevast gebeurde, fijn dat je erop kon rekenen.

Het is zo dat de ophaaldag in de woonheerd van ondergetekende sinds de ingang van dit prille jaar is verplaatst van de gebruikelijke dinsdag naar de vrijdagochtend. De vorige week ijzelde het en daarom ging het ophalen van de groene bak niet door. De volle zwarte bak werd gistermiddag geleegd. Eindelijk, als je het over een volle bak wil hebben, het was echt volle bak, met twee extra zwarte zakken erbij.

Maar niet iedereen was op de hoogte van de wisseling van dinsdag naar vrijdag-ophaaldag. Zie foto boven. Dubbel Harrie in de Warrie. We zien een groene biobak en een zwarte overvolle zwarte bak naast elkaar staan. Vervelend, de zwarte bak werd te laat langs de straat gezet en zal pas over twee weken (met tien vuilniszakken ernaast?) worden geleegd. De (volle) groene bak is volgende week vrijdag pas aan de beurt.

Han (Beijum)Borg wijdde afgelopen woensdag een deel van z'n wekelijkse column aan dit ongemak, lees nog eens hier.

De mens is een gewoontedier. Misschien is iedereen een beetje autistisch (vasthouden aan de bekende patronen).

De nieuwe ophaaldagen moeten even inslijten. Mevrouw Beijumnieuws heeft een a-viertje met nieuwe ophaaltijden van de Milieudienst op de deur van de meterkast geplakt waar ondergetekende helemaal niks van snapt.
Er staat onderaan: Meer informatie op www.groningen.nl. En daar wordt de blogger niet wijzer (maar dat kan aan hem liggen) van.

Geen opmerkingen: