zaterdag 16 januari 2016

SNEEUW OP DAKEN EN ZONNEPANELEN

Zonnepanelen in de Froukemaheerd

Langzamerhand druppelt de sneeuw weer van de Beijumer daken af. Tegen drie uur vanmiddag bemoeiden twee vijanden van de sneeuw zich ermee, het regende kortstondig en daarvoor scheen de zon.

Het is relatief ongevaarlijk om op het ogenblik ter hoogte vanwaar de sneeuw naar beneden druppelt of valt te lopen. Hoe anders is dit als sneeuw en ijzel dagenlang op het dak heeft gelegen en is vastgekoekt, het kan dan levensgevaarlijk zijn op plekken waar brokstukken kunnen neervallen.

Sneeuw en zonnepanelen horen niet echt bij elkaar. Tenminste, de bovenste en onderste foto's zijn vanmiddag tegen twee uur gemaakt. De zon scheen en dus verdienden de panelen die zijn te zien tussen de sneeuw hun zonne-energie,

Er zijn mensen die hun panelen sneeuwvrij willen maken om zodoende zonne-energie te kunnen vangen, maar het beste is om de natuur haar gang te laten gaan:
 Als je zonnepaneel volledig bedekt is met sneeuw dan kan het verstandig zijn om je zonnepanelen sneeuwvrij te maken. Indien er een klein stuk vrij is en de winterzon straalt dan zal je zien dat de zonnepanelen over het algemeen zelf hun werk doen en dat ze binnen een aanzienbare tijd sneeuwvrij zijn. In de meeste gevallen raden we ook aan om gewoon de zonnepanelen hun werk te laten doen. Zonnepanelen.nl
Op de linker en rechter afbeeldingen zien we gewone daken, foto's tegen drie uur gemaakt bij de Hylkema- en Nijensteinheerd. Te zien is hoe de sneeuw op de ramen naar beneden is gezakt. Geen wonder, op die plekken komt de meeste warmte van binnen naar boven.

Langs de Emingaheerd

Geen opmerkingen: