woensdag 13 januari 2016

WIJ HALEN UW BIOBAK WEL UIT HET WATER


In de groenste wijk van Groningen mag je best een groene biobak in de sloot gooien. Zal de persoon hebben gedacht die begin dit jaar de daad bij het woord voegde en-hoe dapper en flink- het groene ding die we links op de foto zien in het water gooide.

De biobak dreef en dreef maar. Werd hij niet gemist? We zien het Koerspad dat van Beijum naar Lewenborg loopt. Links ligt de Froukemaheerd en rechts de Holmsterheerd. In de verte zien we de klimtoren van Beijum (nog steeds de linker afbeelding).

Dat je het vreugdevuur dat met oud en nieuw is ontstoken, en waarvan de sporen tot in het voorjaar zichtbaar zullen zijn, niet wil opruimen is tot daar aan toe. Maar je wil je groene kliko toch terug?

Dan maar niet. Dan moet op 11 januari, gistermiddag, een mannetje van Noorderzijlvest maar op komen draven om het ding met een lange stok uit de sloot te vissen. Zie foto boven, het slachtoffer is zojuist op de droge wal gelegd.

De dader die de bak in de sloot heeft gemieterd ligt vast op het kerkhof. En de eigenaar van de bak heet waarschijnlijk Haas. En daarom moet dit klusje maar weer door een verantwoording nemende organisatie op zich worden nemen.


1 opmerking:

truus zei

Alle bakken zijn gechipt dus is het niet moeilijk om eigenaar te achterhalen denk ik?