maandag 18 januari 2016

MAANDAGOCHTEND (261)


Vele pootjes maken licht werk. De aarde wil haar bomen en mineralen terug. Natuur en cultuur zijn verweven. Natuur en cultuur samen laten werken. 

Het is hartje winter 2016. En de blogger treft bovenstaande afbeelding met opgeplakte tekst op een lantaarnpaal langs het fietspad door het Groene Hart van Beijum, ter hoogte van de Galkemaheerd.

Het is té maandagochtend en té winters om dieper op de tekst in te gaan. Mineralen, cultuur en natuur. En vele pootjes. Ja, het zal. Kan het ook zo zijn dat het vervuilend is om stickers zoals is te zien door de wijk te verspreiden?  En hoezo belerend en bevoogdend doen?

Vanuit de illegale plakker, en vanuit de enigszins maandagochtend blues-achtige chagrijnige blogger bekeken.

Vlakbij zien we bomen in verpakking. Met afgestompte bomen vlakbij. Zie foto rechts. Vogels trachten voedsel uit de klei te trekken. Gehandicapte bomen en afgemaakte bomen. Wat is het plan hierachter? We zien ijs op het water, de natuur gaat zijn of haar gang. Of? Het verschijnsel mens bemoeit zich ook overal mee.

Verderop in het Groene Hart zien we bomen die de afgelopen dagen naar de kapper zijn geweest, foto links.
Wat zijn we weer leuk bezig.

De schoolkinderen zijn zojuist glibberend en glijdend de basisscholen binnen gegaan. De volwassenen zijn weer aan het werk, anderen liggen werkloos te bed. Anderen zetten koffie.

Het is winter. De dagen worden langzaamaan weer langer.

Een prettige week toegewenst. Ja. Vele pootjes maken licht werk. En denk vooral aan uw mineralen, en aan de natuur en aan de cultuur. Halverwege de week gaat het weer dooien.

1 opmerking:

Anoniem zei

In Beijum dreigen 270 schildklierpatienten ziek te worden door een winstgedreven productiestop van Thyraxpillen door fabrikant Aspen. De apotheek in Beijum lukt het niet de noodzakelijke overbruggingsperiode met medicijnen te dichten. De huisartsen moeten binnenkort extra diensten draaien om alle patienten over te laten stappen naar alternatieve, niet gelijkwaardige pillen met onzekere bijwerkingen. Veel patienten zullen overstapproblemen krijgen en ziek worden. Kinderen zullen langdurig schoolverzuim kennen en ook op het werk zullen veel mensen niet of op halve kracht verschijnen gedurende het overstapjaar. Het thuisfront krijgt een pittige extra zorgtaak. Alle patienten zullen hun eigen risico van 385 euro zelf moeten dragen, voor voortdurende bloedpriksessies, extra medicatie en artsenbezoeken.