donderdag 21 januari 2016

SHOETIME HEEFT EEN PODOLOOG IN DIENST


Het blijft leuk om de schoenenzaak van Bert Shoetime naast de bussluis bij Winkelcentrum Beijum binnen te lopen. Als is het maar om even die heerlijke lijmgeur die er hangt in te snuiven (Zal Bert er high van worden omdat hij er dagelijks in staat?).

Een paar dagen geleden was het weer zover, huissleutel kwijt en dus moest er een kopie bij. Even bij Bert vissen, wat voor zaak komt er nu tegenover jou, in het pand waar de Toko in heeft gezeten? Zie dit bericht. Hij weet het niet. Via via weet de blogger dat het met een vergunning heeft te maken die maar niet wordt afgegeven.

Terwijl Bert de nieuwe sleutel aan het draaien was ontwaarde de blogger een vrouw achter de toonbank. Is dat jouw vrouw Bert? "Nee, dat is een podoloog waar ik sinds kort mee samenwerk."  Een podoloog? Thuis even googelen. Verwarrend: Podotherapie is afgeleid van het Griekse woord pous wat voet betekent. Letterlijk vertaald betekent podotherapie dus voettherapie.
In Nederland is podotherapie sinds 1982 wettelijk erkend paramedisch beroep. "Podotherapeut" is een wettelijk beschermde titel, die alleen mag worden gevoerd door iemand die een hbo-bacheloropleiding podotherapie heeft afgerond. In België wordt een podotherapeut een podoloog genoemd. Dit leidt soms tot verwarring, want in Nederland is podoloog een ander beroep. Onderstaand wordt gesproken over een podotherapeut (Nederland) maar wordt dus ook de podoloog (België) bedoeld. Wikipodo
Even voorstellen, zie foto's, Saskia Venema. Ze heeft een podologiepraktijk aan het Damsterdiep. En ze noemt zich podoloog. Wat Wikipedia vertelt, namelijk dat je in België podoloog wordt genoemd en hier in Nederland podotherapeut, is dus niet helemaal waar. Saskia behandeld klachten aan voeten zoals teenafwijkingen, lengteverschil, afwijkingen bij kinderen, etc.
Bert Shoetime blijft zich maar ontwikkelen, je kunt er ritsen kopen, zolen laten vernieuwen, sleutels na laten maken, er is een stomerij in de zaak. En nu is er ook nog een podoloog.
http://www.podologievenema.nl/

Geen opmerkingen: