maandag 4 januari 2016

FIETSPADEN EN HEERDEN ZIJN SLECHT BEGAANBAAR (gladheid)


De wijkring door Beijum is prima begaanbaar, maar voor de rest is het glibberen en glijden geblazen. Heerden en fietspaden zijn slecht begaanbaar. De winter heeft een eerste aanval ingezet.

Voorgaande jaren werd er na sneeuwval nog wel eens sneeuw geschoven op de fietspaden langs de wijkring, daar lijkt tot nu toe geen sprake van te zijn geweest. Als iemand weet of het Heerdenpad is bestrooid of sneeuwvrij is gemaakt, mail dan even: Beijumnieuws@ziggo.nl

Ondergetekende wilde net een rondje met de auto door de wijk maken, echter het voertuig wil niet starten. Accu-problemen? Komende woensdag worden de banden verwisseld door winterbanden, de afgelopen weken was dat nog niet nodig, maar door de plotselinge inval van de winter eens te meer.

Op de schoolpleinen van de Calvijnschool en de Heerdstee waren leerlingen sneeuwballen aan het gooien, het is niet alleen maar kommer en kwel, winterweer brengt ook sneeuwpret met zich mee.

En misschien is het een idee om ouderen van dagen en zij die slecht ter been zijn even in de gaten te houden, naar de winkel gaan kan een zware opgave voor zee zijn onder deze omstandigheden.

Zie foto's. Beneden, de langgerekte Wibenaheerd is een lange glijbaan.
Voorzichtig als u de weg op moet.




1 opmerking:

Ria zei

Zoals op Lijn6 te zien is, wordt er wel degelijk gestrooid en geveegd. Alleen blijft de sneeuw vallen, dus is het een soort van dweilen met de kraan open, zo lijkt het.

Geen nieuws hier over een glijdende bus?