donderdag 7 januari 2016

DE LAATSTE IJZELDAG....?


Naar verwachting gaat het in de loop van de middag dooien en zal de ijzel, en dus ook Code Rood, uit noord Nederland en Beijum verdwijnen.

Kijk uit, niet te vroeg gejuicht. Vanaf het moment dat het gaat dooien kan het paradoxaal gezien juist het meest glad zijn. Let op de updates.

Zie foto boven, het werk gaat door en de auto moet 's ochtends vroeg paraat staan om weg te kunnen rijden. Het liefst zonder al teveel ongemak, liever 's ochtends vroeg niet de vooruit moeten open krabben, of de zijspiegel.

Foto links, het schijnt voor de gemeente Groningen te duur te zijn om 'gewone' straten in de wijken sneeuwvrij te maken. We zien de Holmsterheerd, een nog spekgladde woonheerd. Onbegaanbaar voor fietsers. Wandelaar (kunnen en) konden hier de afgelopen dagen glibberig en glijdend hun weg vervolgen.

Naar verwachting is het 'leed' (stellen we ons een beetje aan met ons allen en zijn we geen echte winters mee gewend?) binnen een etmaal geleden.
Enkele reacties: Waarom hier niet gestrooid wordt snap ik niet. ik woon aan het eind van de heerd en ben vandaag al glijdend op de ring gekomen, was het huisarrest zat.
EnDe bewoners moeten eens leren zout op hun stoepje te strooien, kan je tenminste gewoon op de stoep lopen. Wij hebben onze stoep gestrooid, dus die is schoon.

Tegen middernacht stond op de site van de NOS: Voor de provincies Groningen, Friesland en Drenthe blijft de waarschuwing code rood voorlopig van kracht. De waarschuwing voor extreme gladheid zou vanavond aflopen, maar het KNMI denkt nu dat hij tot 11.00 uur morgenochtend blijft gelden. Mensen krijgen het advies om niet de weg op te gaan als dat niet strikt noodzakelijk is. Veel scholen in Groningen, Friesland en Drenthe zijn ook morgen dicht.

Donderdag zijn we in principe gewoon open. Tis even afwachten hoe lang de collega's er over doen om #Beijum te bereiken.46 minuten geleden

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik ben het wel met de bovenstaande reactie eens; als iedereen zijn eigen stoepje schoon strooit en veegt, dan ziet Beijum er een stuk beter uit en zijn de heerden beter begaanbaar. Het is echt geen grote moeite, maar het levert veel op: de postbode, krantenbezorger, buurman enz. zijn er blij mee. En de kans op botbreuken neemt aanzienlijk af!