maandag 11 januari 2016

MAANDAGOCHTEND (260)

Gisteren is weer een gedeelte van het bushokje bij Wc Beijum vernield. Maar wat positief, deze week wordt het gerepareerd

"Kun je niet eens wat positieve en leuke dingen op Beijumnieuws zetten? Al dat negatieve gedoe hoef je echt niet uit te vergroten."

Regelmatig komen reacties en mails met deze strekking binnen. Bovenstaande ontving de blogger gistermiddag.

Het positieve van deze zojuist begonnen week is: er zal de komende dagen heel wat opgeruimd worden. De milieudienst zal achterstallige vuilnis (ijzel) op gaan halen, evenals langs de weg liggende kerstbomen. Gemolde verkeersborden zullen vervangen worden, buurtconciƫrges zullen hun nuttig (opruim)werk in de woonheerden starten, kinderen wandelen of fietsen weer veilig naar school, de kranten en folders worden weer bezorgd...., ga zo maar even door. Positiviteit alom.

Terzijde, de blogger stemt het gemopper Ć©n de complimenten die hem ten gehore komt tevreden. Lezers durven hun mening te laten horen. Wat een betrokkenheid, houden zo.

Afgelopen weekend heeft het bushokje bij Winkelcentrum Beijum weer 'een beurt' gehad. Zie foto boven. Het positieve is, het wordt de komende dagen gerepareerd. Foto links is vanaf dezelfde positie gemaakt maar dan naar de positie van de fotograaf gericht. Ook positief, het kerstboompje en de tuinstoel zullen door de milieudienst worden opgehaald.

Foto's rechts en beneden dan. Eerst rechts, de timmerlieden (elektriciens, schilders, etc.) zijn zojuist weer begonnen om een prettige WIJ-Beijum ruimte in het voormalige schoolgebouw Doefmat te maken. Wat een positieve energie. Net als op de benedenste foto, in welk land ter wereld wordt een eenden-broedhok in een vijver in een woonwijk neergezet? De Holmsterheerdjes hebben alle reden tot tevredenheid...

Niet zo negatief doen, geachte lezers. Bekijk het zonnig. Nait soezen mor broezen. En bedenk dat de dagen al weer gaan lengen....

 Een prettige nieuwe week toegewenst. En Always look on the bright side of life....

1 opmerking:

Anoniem zei

Dat hushokje hoorde ik gebeuren. Dat was rond 01:00 uur een stel jongens die vaak bij centrum west staan bij de kappers( ze stonden deze x begin avond achter kant domino's ) waren al wat aan t hangen en lachen.. Vermoedens zijn die lui..