woensdag 27 januari 2016

MAX VAN DEN BERG LAS VOOR IN KINDERCENTRUM MALLEMOLEN


Voor het derde achtereenvolgend jaar kwam een prominent persoon naar Kindercentrum Mallemolen in de Boerderijum om het voorleesontbijt te verzorgen. Vanochtend kwam  de commissaris van de koningin (sinds drie jaar koning) van Groningen naar Beijum om voor te lezen uit het prentenboek van het Jaar 2016 We hebben er een geitje bij!, geschreven door Marjet Huiberts en ge├»llustreerd door Iris Deppe.

Twee jaar geleden was toenmalige wethouder Janny Visscher gestrikt, zie nog eens hier. En vorig jaar kwam burgemeester Peter en Oudsten opdraven, zie hier.
Commissaris van de Koning Max van den Berg heeft een bijzondere band met Beijum, je mag hem gerust een van de 'uitvinders' van Beijum noemen. Zie voor meer informatie over hem via deze Wikipedia-pagina, met nog een foto uit de zeventiger jaren.

Op 29 mei 1987 opende hij het eerste huis in wat toen nog Beyum werd genoemd, zie nog eens de foto bij dit bericht.

 Hoe is het om weer in Beijum te zijn? "Ik fiets er regelmatig door, het is een mooie gevarieerde wijk geworden." De blogger stelde nog meer vragen, bekijk en beluister hiervoor de door Lijn6 en Beijumnieuws gemaakte video die een dezer dagen online zal gaan.

Max van de Berg kreeg applaus nadat het boek uit was. Het ging u zo goed af, bent u zelf ook vader? "Nee, dat niet, maar daarom doe je misschien juist wel extra je best."

Zie foto beneden, het bedienend personeel van De Zijlen werd hartelijk begroet door de commissaris van de koning.
(Met dank aan de lezers die reageerden met de mededeling dat het geen koningin meer is maar koning...)
Zie ook de video.

2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

"29 mei 1987" moet zijn: 29 mei 1978. Zie de gegeven link.

CdK Max van den Berg moet een korte nacht gehad hebben. Gisteren was hij in Den Haag om het Gasbesluitdebat in de Tweede Kamer bij te wonen. De motie over de verlenging van de waardevermeerderingsregeling werd na ± 22:30 uur ingediend. Deze motie zal zeker aangenomen worden. Mogelijk kamerbreed.

Minister Henk Kamp gedroeg zich wederom - geheel voorspelbaar - als verlengstuk van de NAM. Dit tot grote woede van de Groninger Bodembeweging (GBB).

Kees Huizenga zei

Zie tevens dit interview van de Regiokrant Groningen met Max van den Berg, gedateerd 6 mei 2008:

http://www.beijum30.nl/interview01.htm

Naar aanleiding van het dertigjarig bestaan van de woonwijk Beijum.

Over de gehanteerde “civiele techniek” in relatie met de drainagebuizen heb ik wel moeite, gegeven de turbulente aardbevingsproblematiek.