maandag 11 januari 2016

ONDERTUSSEN LANGS HET BOTERDIEP


De auto van de blogger slaapt een nachtje in autobedrijf Visser om morgen te worden gerepareerd, en daarom ging ondergetekende vanmiddag even op de fiets naar bedrijvenpark Witte Lam voor een boodschap.

Hoe ga je daar ook nog maar met de fiets heen? Via de Hunze kan, maar dat rijdt iets om. De kortste klap is om vanuit de wijk richting Kremersheerd te gaan om daar via het fietspad richting Boterdiep te nemen. Ter hoogte van de bekende Duitse bouwmarkt liggen twee ijzeren bruggetjes met van die vervelende klapdeurtjes.


Even een foto maken, want wat zien we allemaal? In elk geval is een graffiti-figuur bezig geweest, zie links. Dan het blauwe bord, we zien in het midden een omhooggestoken hand, de boodschais duidelijk:halt. Er wijst een pijl naar links en naar rechts, erboven staat het woord: uitvaren. Geen idee wat dat te betekenen heeft, vast iets met de scheepvaart.

Aan de andere kant van het Botterdaip zien we een motoragent een bestuurder van een blauwe auto een berisping of een bekeuring geven.

Helemaal links op bovenstaande foto zien we nog een stuk bruggetje met ijzeren klapdeurtjes. Aan de andere kant van het water loopt het fietspad rechts richting Bedum en links richting Adorp en Winsum. Die kant gaat het ook op richting Witte Lam.
Je moet daarvoor eerst onder de oostelijke ringweg door, de pijlers eronder zijn onlangs weer opnieuw beschilderd, zie nog eens deze Beijumskap.

Vanonder de ringweg is de linker afbeelding gemaakt, de rechter iets verderop. Sinds een paar maanden staat er een gloednieuwe rij huizen op de hoek Boterdiep/Oostelijke Ringweg. We zien de nieuwste straat in de Hunze ,de van Eyckstraat. Mooi wonen langs het Botterdaip.

De fietstocht duurde hoogstens tien minuten. Maar er valt genoeg te beleven als je er oog voor hebt.

Geen opmerkingen: