zondag 17 januari 2016

SNEEUWPRET EN WINTERS ONGEMAK


Er ligt dan wel geen ijs, dat ontbreekt eraan, maar voor de rest was het een prachtige wintersport-dag in het Kardingerpark. Vooral bij de Kardingerbult zag het er allemaal gezellig én sportief uit.

De blogger reed vanmiddag tegen twee uur in zijn door autobedrijf Visser (komende week een bericht) uitstekende gerepareerde Golf richting midden Drenthe. Maar omdat hij ruim in de tijd zat, kon hij lekker rustig aan tuffen. De woonheerd uitrijden blijft uitkijken geblazen, het is dan wel niet zo glad als tijdens de vorige (ijzel)week, maar vooral met tegenliggers blijft het uitkijken. Terzijde, wat een genot, winterbanden, je kunt merken dat je hiermee meer grip op de weg hebt.

Bij de 2e rotonde bij Beijum Zuid, daar waar je richting Kardinge, Julianaplein of Hoogezand, de oostelijke ringweg opdraait, zag ondergetekende iemand een slee voorttrekken op het Heerdenpad. Zie foto links.

Zou er wat bij de Kardingerbult te doen zijn? Even kijken, auto parkeren. Kinderen gingen per slee naar beneden, volwassenen liepen af en aan, naar boven en beneden. Het zag er goed uit. Foto boven.
Na het bezoekje aan Drenthe keerde de blogger tegen kwart voor vijf huiswaarts. De zon was bezig onder te gaan, wat een prettig idee om te merken dat de dagen weer gaan lengen, het was nog volop licht.
De Emingaheerd was goed begaanbaar, in het midden van de weg lag een laagje sneeuw (foto rechts) maar de beide rijrichtingen gaven geen centje pijn. Maar het blijft uitkijken. Vanavond, vannacht en morgenvroeg.

Geen opmerkingen: